Ak patríte k tým, ktorí chcú presne vedieť, čo jedia, alebo jednoducho nikdy nemáte dosť, môžete si zmrzlinu pripraviť aj doma a napriek marketingovým snahám aj bez zmrzlinovača. Vyrobiť si nanuk nie je zase taká veda, v podstate stačí dať zamraziť obľúbený džús či rozmixované ovocie. So zmrzlinou je to o chĺpok zložitejšie, ale rozhodne to zvládnete! Skúste niektorý z našich receptov.
Ako sa vyrába thajská zmrzlina?
Vanilková
Ingrediencie:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 250 ml plnotučného mlieka
- 150 g cukru
- 1 vanilkový struk (alebo 1 čajová lyžička vanilkového extraktu)
- 5 žĺtkov
Postup:
- Rozrežte vanilkový struk a vyškrabte semienka.
- V hrnci zohrejte smotanu, mlieko, cukor, vanilkový struk aj semienka (alebo vanilkový extrakt).
- Medzitým vyšľahajte žĺtky do peny.
- Postupne pridávajte teplú zmes k žĺtkom, stále miešajte.
- Zmes vráťte do hrnca a na miernom ohni varte, kým nezhustne (nesmie vrieť).
- Nechajte vychladnúť a potom dajte do mrazničky. Každú hodinu premiešajte, aby bola zmrzlina krémová.