Čokoládová
Ingrediencie:
- 200 g horkej čokolády (min. 70 % kakaa)
- 500 ml smotany na šľahanie
- 250 ml plnotučného mlieka
- 150 g cukru
- 4 žĺtky
Postup:
- Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli.
- V hrnci zohrejte smotanu, mlieko a cukor.
- Medzitým vyšľahajte žĺtky do peny.
- Postupne pridávajte teplú zmes k žĺtkom, stále miešajte.
- Pridajte rozpustenú čokoládu a dobre premiešajte.
- Zmes vráťte do hrnca a na miernom ohni varte, kým nezhustne (nesmie vrieť).
- Nechajte vychladnúť a potom dajte do mrazničky. Každú hodinu premiešajte.
Pozor na kalórie!
Katarína Skybová, Inštitút redukcie a prevencie nadváhy kompliment®
Zmrzlinu si môžeme dopriať v množstve 1 až 2 kopčeky. Nemali by sme ju jesť každý deň, ale len občas a v deň, keď si ju doprajeme, by sme už inú sladkosť jesť nemali. Ak si chceme vybrať lepší variant, zvoľme radšej tvarohovú alebo jogurtovo-tvarohovú zmrzlinu, ktorá má menej kalórií, pre menší obsah tuku.