3. kokosové ježe
Web uviedol, že majú svoj pôvod v Chorvátsku, no na Slovensku sú rovnako populárne. Pozostávajú z piškótového cesta, ktoré je poliate čokoládou a posypané jemne vysušeným kokosom. Ježe sú veľmi obľúbené vďaka svojej klimatickej vhodnosti, keďže po nakrájaní na štvorčeky a obalení v kokose nevysychajú.
Veľmi podobný koláč možno nájsť aj v Austrálii a na Novom Zélande v mnohých supermarketoch, kaviarňach a pekárňach a je známy ako lamington, ale tento druh sa na rozdiel od svojho európskeho náprotivku často vyrába s vrstvou ovocného džemu.
4. demikát
Demikát je tradičná slovenská polievka, ktorá sa pripravuje z kombinácie cibule, cesnaku, masti, zemiakov, vývaru, kyslej smotany a hlavne bryndze. Polievka sa zvyčajne dochucuje čiernym korením, rascou a mletou červenou paprikou a pred podávaním sa ozdobí nasekanou pažítkou. V prípade potreby sa demikát môže podávať aj s haluškami.