5. veka
Veka je biely druh chleba. Bežne sa vyskytuje v českej, slovenskej a poľskej kuchyni. Vyrába sa z kysnutého pšeničného cesta a zvyčajne sa tvaruje do malých bochníkov, kratších a širších ako tradičná bageta. U nás je známe predovšetkým z osláv či ako občerstvenie pre hostí.
6. fliačky s kapustou
Fliačky sú podľa webu rakúske cestovinové jedlo s českým pôvodom, ktorého hlavnými zložkami sú ručne vyrábané štvorce cestovín a biela kapusta. Príprava sa začína dusením cibule, kapusty a cukru do skaramelizovania, ktoré sa potom ochutia rascou, korením a soľou a zmiešajú s uvarenými cestovinami. Toto jedlo sa vyskytuje vo väčšine stredoeurópskych krajín, ako je Maďarsko, Nemecko, Poľsko ale aj Slovensko. Napriek tomu sa jedlo v jednotlivých krajinách líši a môže obsahovať ďalšie prísady, ako je slanina, petržlenová vňať a cesnak, alebo sa niektoré prísady môžu vynechať.