9. strapačky
Toto jednoduché slovenské jedlo pozostáva z kombinácie tradičných halušiek a kyslej kapusty. Jedlo sa často zdobí chrumkavými kúskami slaniny a zvyčajne sa podáva ako sýte hlavné jedlo.
10. medvedie labky
Keď niekto povie medvedie labky, všetci si hneď spomenú na detstvo a Vianoce. Medvedie labky sú tradičné slovenské koláčiky pozostávajúce z múky, masla, vajec a vlašských orechov. Cesto sa ukladá do foriem, takže upečené koláčiky vyzerajú podobne ako medvedie labky. Po upečení sa zvyčajne posypú práškovým cukrom, ale existujú aj verzie, pri ktorých sa konce sušienok namáčajú do rozpustenej čokolády.
Na 11. mieste skončila žemľovka, 12. miesto obsadila treska, 13. miesto patrí makovníku, na 14. mieste sa umiestnili bryndzové pirohy, 15. sú laskonky a 16. miesto patrí bratislavským rožkom.