V súčasnosti vytvára a predáva na námestí v Banskej Bystrici zmrzlinu Jakub (34), ktorý patrí k štvrtej generácii zmrzlinárov v rodine. Prvým bol jeho prastarý otec Abdulgani, ktorý bol vyučeným kožiarom.
„Pradedo otvoril prvú zmrzlináreň s kaviarňou na chorvátskom ostrove Korčuľa ešte v roku 1925. Jeho recept máme dodnes a podľa toho stále vyrábame ľadové osvieženie,“ prezradil Jakub s tým, že nepoužívajú žiadne éčka ani stabilizátory. Neskôr prastarý otec zasvätil do remesla aj svojho syna Abdulmutalipa, ktorý sa už aj vyučil za cukrára.
Dokonca im pomáhali aj vnukovia, jedným z nich bol Abdulbesir, Jakubov otec. Rodinné podnikanie však narušili nepokoje, ktoré otriasli Chorvátskom. Čakovci sa vrátili do rodného Macedónska, kde pokračovali v zmrzlinovom biznise a otvorili cukráreň. „Môj otec začal rozmýšľať, že vyskúša šťastie aj inde. Starký vtedy navrhol Slovensko, kde cestovali jeho známi. Napriek komunizmu tu totiž neboli zlé podmienky,“ vysvetlil mladý podnikateľ.