Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.07.2024 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Exkluzívny ROZHOVOR s Katkou Knechtovou: Potrebovala som hudobne dozrieť! Chystá niečo nové?

Dlhé roky je pevnou stálicou slovenského, ale aj českého šoubiznisu. Speváčka Katka Knechtová (43) si však myslí, že potrebovala hudobne dozrieť, aby pripravila koncertné turné, ktoré ju čaká v novembri. O tom, čo na ňom fanúšikovia uvidia, akú strastiplnú cestu podnikla a s kým najradšej spoznáva svet, nám prezradila v exkluzívnom rozhovore.

Naposledy ste vydali štúdiový album v roku 2020, chystáte niečo nové pre fanúšikov?

Stále idem skôr singlovou cestou. Mám veľa materiálu na album, ale zatiaľ som nedospela do štádia, že ho chcem vydať. Mám pocit, že možno sa vydám aj inou cestou a pôjdem do niečoho úplne nového. Uvidíme, ako to dopadne, v každom prípade všetku energiu venujeme tomu, že chystáme na jeseň, konkrétne v novembri, koncertné turné. To je projekt, ktorý som mala v hlave už veľmi dlho, ale asi som hlavne hudobne potrebovala dozrieť a spoznať ľudí, ktorých som spoznala. Predchádzalo tomu turné Prežijú len milenci a Puto, že mám trošku skúsenosť s inou choreografiou, réžiou alebo produkciou tých koncertov. Chcela som, aby to bolo opäť niečo výnimočné. Toto turné bude iné v tom, že chcem veľmi intenzívne pôsobiť na zmysly ľudí. Nie je to klasický koncert, piesne budú prerobené na štvorručnú hru na klavíri, bude tam veľa zvukov, ruchov a samplov... Keďže turné sa bude volať Svety, budem chcieť fanúšikov preniesť do iného sveta a dávame preto vyrábať špeciálne kulisy, ktoré sa robia aktuálne v Londýne. Má to byť vizuálne divadlo.

Sústredíte sa teraz len na jesenné turné, alebo budete v lete koncertovať aj na letných festivaloch?

Samozrejme, festivaly hrávame, bolo by škoda nevyužiť, že sa dá vyvetrať vonku nástroj. (smiech)

Nedávno ste priznali, že ste mali bolesti bedrových kĺbov, ste už v poriadku?

Bolo to zo sedenia v aute. Už som nevedela, ako si mám sadnúť, ľahnúť, pretože sme minulý rok hrali hlavne v Čechách a veľmi veľa sme najazdili. Z Prešova sme odchádzali vo štvrtok a naspäť sme sa vracali v utorok. Leto bolo veľmi náročné a na konci mi už ani masáže nepomáhali. Zvolila som taký neštandardný typ dovolenky a bol to môj nesplnený sen. Išla som z Porta do Santiaga de Compostela a druhý deň som plakala, lebo som chodila ako stará babička. Išli sme okolo 300 kilometrov za 18 dní. Prvé tri dni som sa príšerne trápila, dva dni som fungovala na liekoch. Stále sme išli okolo 25 km denne a navyše sme „vymákli“ taký odporný front, že nám prestalo pršať až v Santiagu. Od rána do večera sme boli v daždi a vo fujavici, oceán bol taký rozbúrený, že sa tam utopil jeden Nemec. Zaujímavé je, že vo štvrtý deň tá bolesť kompletne zmizla.

Čo vám táto cesta dala?

Chcela som chodiť a vyčistiť si hlavu. Po lete som bola psychicky vyčerpaná. Bola to iná forma dovolenky, pretože som si nevedela predstaviť, že si ľahnem na pláž a budem existovať len so svojou hlavou. Najskôr to bolo čistenie v rámci fyzickej bolesti, keď v kuse nadávate, pretože vás všetko bolí. Keď bolesť prestane, musíte bojovať so svojou hlavou, lebo sa musíte prekonať a ísť, a nie je to vždy pekná cesta. Bolo to zaujímavé. Pre mnohých ľudí je to vec viery. Je inak veľmi dôležité, s kým idete, so mnou bola najlepšia kamarátka. Musí vám byť s tým človekom dobre, ste unavení, máte rôzne nálady. Zoznámili sme sa s jedným manželským párom z Nemecka a povedali sme si, že každý rok bude naša tradícia niekam ísť.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Karfiolová s karí a lososom 
Karfiolová polievka INAK: Jej príprava vám zaberie len chvíľku! Vyskúšajte a už nebudete chcieť inú
Vdovec Marian požiadal o ruku dulu Martinu.
Príbeh Češky († 42), ktorá zomrela po pôrode v sekte, má dohru: Šokujúce, čo spravil vdovec!
Na snímke uprostred pápež František predsedá omši na Námestí svätého Petra vo Vatikáne pri otvorení druhého zasadnutia 16. Valného zhromaždenia Biskupskej synody v stredu 2. októbra 2024.
Vatikán položil na stôl zásadnú otázku: Dôjde k VEĽKEJ zmene v cirkvi? TAKTO to vníma pápež František
Ilustračné foto.
Vrtuľník so zdravotníkmi sa zrútil priamo k zemi! Posádka nemala šancu prežiť: Zabila ich TÁTO zásadná chyba?
Až 80 percent cesty by malo byť opravených do konca roka.
Váš Tip
Práce na Ceste slobody vo Vysokých Tatrách čoskoro dokončia: Treba sa pripraviť na obmedzenia!
Napätie medzi bratmi Williamom a Harrym trvá už roky.
Princ William zaryto mlčal, až doteraz... Prehovoril o bratovi Harrym
Podnikateľ a investor Elon Musk.
Na povrch vyplávalo zabudnuté tajomstvo Elona Muska: FÚHA, to mu naozaj v mladosti prešlo?
Kylie na Veľkej cene Singapuru
Foto
Kylie Minogue to už nevydržala: Pozrite sa, na ktorého fešáka sa VRHLA! A jeho reakcia?
Najžiadanejšiu pracovnú pozíciu na Slovensku majú predavači.
Foto
Veľký prehľad PLATOV predavačky: Platy sa v rôznych krajoch Slovenska líšia až o vyše 100 eur
Zlepšite si pamäť jedením vajec
Chcete si zlepšiť pamäť? Postačí vám na to vec, ktorú už máte v kuchyni! TAKTO dáte zavúdaniu zbohom
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Ulice Tel Avivu zaplavili STOVKY protestujúcich: Na premiéra Netanjahua tlačia, aby…
Na snímke gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová hovorí s médiami po tom, ako odvolila v parlamentných voľbách v gruzínskom meste Tbilisi 26. októbra 2024.
Exit polly sa mýlili, voľby ovládla strana Gruzínsky sen: Koniec šancí na členstvo v EÚ?