Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Oslaďte si život jahodami: Recepty na 3 skvelé dobroty! Dostanú aj najväčších maškrtníkov

Oslaďte si život jahodami: Recepty na 3 skvelé dobroty! Dostanú aj najväčších maškrtníkov

Zdroj: lidl

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Jahody momentálne nájdete azda v každom obchode s potravinami a mnohí ich máte aj v záhradke. Chutia neskutočne sladko a dá sa s nimi naozaj čarovať.

Jahodový tart s kokosovým krémom

Na 10 kusov budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 140 g hladkej múky
  • 50 g lieskových orieškov (mletých)
  • 1 žĺtok
  • 100 g masla (studeného)
  • 50 g práškového cukru
  • suchú fazuľu na zaťaženie cesta

Na kokosový kém:

  • 430 ml kokosového mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 6 žĺtkov
  • kôru z 1 a pol limety
  • 80 g masla

Na ozdobu:

  • 500 g jahôd
  • 2 lyžice kôry z limety
  • 2 lyžice šťavy z limety
  • 50 g cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie

Príprava: 30 minút

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Malý zázrak menom jahody: Táto vitamínová bomba vás svojimi účinkami dostane

    Postup:

    Všetky suroviny vymiešajte na hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte na hodinu do chladničky. Vychladené cesto vyvaľkajte a vložte do formy na pečenie (28 cm). Dno popichajte vidličkou, prikryte papierom na pečenie a zaťažte ho suchou fazuľou. Pečte 15 minút v rúre vyhriatej na 190 °C. Z rúry vyberte papier na pečenie aj s fazuľami a korpus vráťte piecť ešte na 5 - 7 minút dozlatista. Potom ho nechajte dobre vychladnúť.

    Do hrnca dajte 300 ml kokosového mlieka, všetok cukor a zohrievajte tesne pod bodom varu. Do zvyšného kokosového mlieka vsypte škrob, pridajte žĺtky, kôru z limety a dobre premiešajte. Za stáleho miešania vlejte horúce mlieko. Celú zmes vlejte naspäť do hrnca a uvarte hustý puding. Pridajte maslo a limetovú šťavu, dobre premiešajte, prikryte fóliou a nechajte chladnúť asi 30 minút. Vychladnutý krém dobre premiešajte, vlejte na upečený korpus a dajte do chladničky celkom stuhnúť.

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace