Jahodový tart s kokosovým krémom
Na 10 kusov budeme potrebovať:
Na cesto:
- 140 g hladkej múky
- 50 g lieskových orieškov (mletých)
- 1 žĺtok
- 100 g masla (studeného)
- 50 g práškového cukru
- suchú fazuľu na zaťaženie cesta
Na kokosový kém:
- 430 ml kokosového mlieka
- 150 g krupicového cukru
- 40 g kukuričného škrobu
- 6 žĺtkov
- kôru z 1 a pol limety
- 80 g masla
Na ozdobu:
- 500 g jahôd
- 2 lyžice kôry z limety
- 2 lyžice šťavy z limety
- 50 g cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
Príprava: 30 minút
Postup:
Všetky suroviny vymiešajte na hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a dajte na hodinu do chladničky. Vychladené cesto vyvaľkajte a vložte do formy na pečenie (28 cm). Dno popichajte vidličkou, prikryte papierom na pečenie a zaťažte ho suchou fazuľou. Pečte 15 minút v rúre vyhriatej na 190 °C. Z rúry vyberte papier na pečenie aj s fazuľami a korpus vráťte piecť ešte na 5 - 7 minút dozlatista. Potom ho nechajte dobre vychladnúť.
Do hrnca dajte 300 ml kokosového mlieka, všetok cukor a zohrievajte tesne pod bodom varu. Do zvyšného kokosového mlieka vsypte škrob, pridajte žĺtky, kôru z limety a dobre premiešajte. Za stáleho miešania vlejte horúce mlieko. Celú zmes vlejte naspäť do hrnca a uvarte hustý puding. Pridajte maslo a limetovú šťavu, dobre premiešajte, prikryte fóliou a nechajte chladnúť asi 30 minút. Vychladnutý krém dobre premiešajte, vlejte na upečený korpus a dajte do chladničky celkom stuhnúť.