Na 12 kusov budeme potrebovať:
- 9 plátkov želatíny
- 150 ml bieleho vína
- 200 ml bazového sirupu
- 400 ml vody
- 250 - 300 g jahôd (nakrájaných na menšie kúsky)
- mätu na ozdobu
Príprava: 10 minút
Chladenie: cez noc
Postup:
Želatínové plátky dajte napučať do studenej vody asi na 10 minút. V mise zmiešajte víno, bazový sirup, vodu a ochutnajte. Podľa potreby pridajte, čoho je málo. 100 ml odlejte do malého hrnčeka, pridajte želatínové plátky a zohrievajte, kým sa želatína celkom nerozpustí. Pozor, nesmie vrieť! Potom ju vlejte do vínovo-bazového sirupu a dobre premiešajte. Do formičiek uložte nakrájané jahody tak, aby siahali až po vrch. Zalejte ich sirupom a dajte do chladničky stuhnúť. Vychladené formičky so želé ponorte na pár minút do horúcej vody. Želé sa bude lepšie vyklápať. Na tanieri ho ozdobte mätou a môžete podávať.