Na jednu misu budeme potrebovať:
- 500 g jahôd (plus na podávanie)
- 150 ml vody
- cukor podľa chuti
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 2-3 lyžice citrónovej šťavy
Príprava: 20 minút
Mrazenie: cez noc
Postup:
Jahody s vodou rozmixujte. Preceďte cez husté sitko, aby vzniklo hladké jahodové pyré. Pridajte cukor podľa chuti, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a dobre rozmiešajte. Prelejte do uzatvárateľnej nádoby a dajte zamraziť. Po 4-5 hodinách dajte zmrznutú zmes opäť do mixéra a premixujte, aby do zmesi vniklo viac vzduchových bublín. Sorbet tak bude jemne nadýchaný. Potom ho opäť dajte mraziť, najlepšie cez noc. Sorbet servírujte v miskách s veľkou kopou čerstvých jahôd.