Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2024 07:00 | Špeciálne projekty
Špeciálny projekt

Romantická dovolenka za 5 dní: Po stopách záhad, whisky a slávnych panovníkov

Voľné dni nemusíte využiť len na výlet k moru. Skúste tento rok vybočiť z koľají a spoznajte nové končiny. Pre romanticky založené duše a milovníkov tajomna máme niekoľko na mieru ušitých tipov. Ktorý zo zájazdov cestovnej kancelárie DAKA si vyberiete?

Tam, kde kráčal Ľudovít XVI.

Ak romantika, tak Paríž. Toto mesto zaľúbencov a bohatej revolučnej histórie musíte navštíviť. Ste zvedaví na väznicu, kde držali kráľa Ľudovíta XVI. a Máriu Antoinettu? Radi by ste na vlastné oči videli katedrálu Notre-Dame z románu Victora Huga? Počas päťdňového zájazdu do Paríža stihnete navštíviť aj raj veľkých i malých detí – Disneyland. Nevynechajte ani zámok so záhradami vo Versailles a prechádzku po známom Montmartre s bazilikou Sacré-Coeur. Pristavte sa na námestí umelcov Place du Tertre a pri kabarete Moulin Rouge, kde sa zrodil slávny tanec kankán. Výhľadom na mesto sa pokocháte z Eiffelovej veže, no aj z lode počas nočnej plavby Seinou.

Miesto zjavenia Panny Márie

Otvoriť galériu
Zdroj: CK DAKA

Stojíte skôr o duchovný zážitok? Vyberte sa na slávne miesto, kde sa šiestim mladým ľuďom zjavila Panna Mária. V známom pútnickom mieste Medžugorie vás čaká návšteva Kostola svätého Jakuba i  Modlitba svätého ruženca na úpätí Podbrda. Nevynechajte ani skúsenosť stáť pri hrobe pátra Slavka na Majčinom sele a možnosť stretnúť sa s vizionárom po krížovej ceste na vrch Križevac. Ak bude priať počasie, pookriať môžete aj kúpaním v mori na Makarskej riviére.

Uličky cisárovnej Sissi

Otvoriť galériu
Zdroj: CK DAKA

Kto by nepočul o krásnej cisárovnej Sissi? Vyberte sa po jej stopách do najmalebnejšieho mestečka Rakúska Hallstatt, ktorého vernú napodobeniu pre jeho krásu vybudovali dokonca aj v Číne. Tento kraj, preslávený ťažbou soli, je jedným z najromantickejších miest, aké možno v našich končinách vidieť. Rozprávkové miesto na brehu Hallstätterského jazera ukrýva kilometre podzemných chodieb. V Bad Ischl si môžete pozrieť cisársku „Kaiservillu“, sídlo Habsburgovcov, kde sa Sissi zoznámila s Františkom Jozefom.

Na hrade rytierov

Otvoriť galériu
Zdroj: CK DAKA

Vrchol záhradnej architektúry 19. storočia vám CK DAKA ukáže z pohodlia turistického vláčika v zámockom parku Laxenburg. Na jeho rozsiahlom území neujde vašej pozornosti romantický hrad Franzensburg postavený v rytierskom duchu. Duch baníckej histórie na vás dýchne aj počas plavby v Seegrotte, bývalej bani, kde sa neskôr vytvorilo krištáľovo čisté jazero, dnes najväčšie podzemné jazero v Európe. Hollywoodski tvorcovia tu dokonca nakrúcali dobrodružné filmy. Vzťahy utužíte aj ochutnávkou v preslávenej čokoládovni firmy Hauswirth v Kittsee.

Bazilika z Da Vinciho kódu

Otvoriť galériu
Zdroj: CK DAKA

Pradávna atmosféra a pohľad na nádhernú prírodu vás zrelaxuje, ak sa na štyri dni vyberiete do Škótska. V hlavnom meste Edinburgh vás cestovná kancelária DAKA povodí po starobylom centre s hradom, katedrálou a bulvárom Kráľovská míľa s množstvom útulných krčmičiek. Kde inde, ak nie tu, môžete ochutnať tradičnú škótsku whisky? S vedomím, že sedíte na mieste bývalej sopky, to bude výnimočný zážitok. Ak by sa vám málilo, o výrobe a chutiach tohto legendárneho nápoja sa dozviete viac v Múzeu whisky. Ako králi sa budete cítiť, ak sa tiež prejdete chodníkmi sídla škótskych panovníkov Holyrood Palace. Máte radi tajomstvá? V tom prípade nevynechajte možnosť nazrieť do mestečka Roslyn s kaplnkou, ktorú preslávila kniha Dana Browna Da Vinciho kód. Nachádza sa neďaleko jazera Loch, kde možno spozorujete tajomnú príšeru Nessie.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Sponzorované

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Hrozivý útok v Chorvátsku: V populárnej lokalite dovolenkárov útočila šelma!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Vznikne moslimská aliancia proti Izraelu? Erdogan vyzýva na rázne kroky
Nový francúzsky konzervatívny premiér Michel Barnier.
Vo Francúzsku začali masívne protesty: Prečo majú obyvatelia problém s novým premiérom?
Britský kráľ Karol III.
Kráľ Karol bojuje s rakovinou: Unikli správy, o ktorých on mlčí
(ilustračné foto)
Krutá tragédia: Chlapci († 9, † 12) sa hrali na pláži v piesku, po chvíli boli mŕtvi!
 Do strany Hlas-SD vstupuje Michal Kaliňák, doteraz pôsobil v ZMOS-e
Zasadla medzivládna komisia: O čom Kaliňák rokoval s českou stranou?
(ilustr. foto)
Obrovská tragédia! Chlap vyzabíjal svoju rodinu: Desivý nález v dome
HZS zasahovala pri páde turistky!
Horská záchranná služba v akcii: Ošetrovali českého turistu! Čo sa v horách stalo?
Foto
Nemci sú v šoku: Tragicky zahynul tréner († 33) známeho klubu
(ilustračné foto)
Do hniezda záchrany napchali 6 ROČNÉ dieťa: Smutný objav pri dome dievčatka!
Blízkymi priateľmi sú i v súkromí.
Foto
George Clooney a Brad Pitt otvorene: Pripravujú POKRAČOVANIE kultového filmu?! Šepká sa o...
Martin Hríb (35) a Ján Veterný (35) pri práci v náročnom prostredí.
Váš Tip
Výtvor grafiťákov v Dunajskej Lužnej priťahuje pohľady ako magnet: Múr premenili na umelecké dielo za 196 hodín!