Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.06.2024 10:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVideoVáš Tip

Neuveriteľná situácia v Trebišove: Nový terminál za 16 miliónov neslúži cestujúcim!

Kocúrkovo v Trebišove! Nový Terminál integrovanej osobnej prepravy (TIOP), v rámci ktorého v meste kompletne zmodernizovali priestory autobusovej a železničnej stanice, ani sedem mesiacov po slávnostnom otvorení, plnohodnotne neslúži cestujúcim a pracujúcim na stanici.

Železnice reklamujú, že ich úlohou je podľa zákona prevádzkovanie železničnej dráhy, nie autobusového terminálu. "ŽSR majú zadefinované stavebné objekty, ktoré považujú za legitímne odovzdať do správy a majetku subjektu (Mesto Trebišov) a ktoré podľa nášho názoru nesúvisia s prevádzkovaním dopravy na dráhe," uviedli železnice.

Mesto Trebišov, hoci jeho predstavitelia, vrátane primátora Mareka Čižmára, sa zúčastnili aj na veľkolepom slávnostnom otvorení terminálu, v rámci ktorého vystúpil aj folklórny súbor, zodpovednosť odmietam, že by malo byť prevádzkovateľom autobusovej časti terminálu.

"Zástupcovia mesta boli na kontrolné dni stavby pozvaní iba sporadicky a často na vlastnú žiadosť. O to viac nás prekvapila informácia, že práve mesto by malo byť prevádzkovateľom autobusovej stanice a do svojej správy by malo prevziať aj ďalšie stavebné objekty vrátene autobusových prístreškov, vodovodu, kanalizácie, informačných systémov, kamerových systémov a tak ďalej," uviedol prednosta mestského úradu Martin Galgoczy, podľa ktorého mesto z dôvodu, že nebolo prevádzkovateľom autobusovej stanice ani pred rekonštrukciou, potrebné skúsenosti ani personál na to, aby ju mohlo obsluhovať. "Mesto Trebišov teda prevzatie stavby ako celku odmietlo, nakoľko by ho to neúmerne finančne zaťažilo nielen v súvislosti s prevádzkou, ale aj budúcou údržbou objektov,"

Čo na to cestujúci?

 

Rozália, 69 rokov, dôchodkyňa, Trebišov

“Nechápem to, prečo terminál stále nie je otvorený. Najhoršie je to na jeseň či v zime, keď je daždivo a chladno. Vtedy by človek privítal, počkať na autobus v priestore, kde je teplo a bezpečne. Tento prístrešok, pod ktorým sedím, ma zo skúsenosti, ktoré mám, neochráni pred vetrom a dažďom. Raz som do autobusu nastúpila celá mokrá. Je veľkou škodou, že stavba zostáva nevyužitou, pričom stála nemálo finančných prostriedkov. Zároveň, ak mám byť úprimná, nepáči sa mi. Podchody k vlakovým nástupištiam pripomínajú katakomby.”

Otvoriť galériu

 

Jolana, 63 rokov, Sečovce, dôchodkyňa

“Terminál by som v prípade, ak by ho otvorili, využívala. Autobusom jazdím často. Dať si kávu, koláčik a prečkať na prestup, prečo nie? Takto by to malo fungovať a v prvom rade by to malo slúžiť ľuďom. Zároveň, keď je vonku chladnejšie a tma, každý z cestujúcich privíta, keď sa má kde zložiť. Je smutné, kam sme dospeli, aj čo sa týka železničnej dopravy. Kedysi chodila motorka na úseku Trebišov - Vranov nad Topľou a späť, dnes už chodia už len autobusy. Je to veľká škoda.”

Otvoriť galériu

 

Ján, 70 rokov, Trebišov, dôchodca

“Verejnú dopravu až tak nevyužívam, keďže mám auto, no som rozčarovaný z toho, aké finančné prostriedky boli na terminál minuté a ten len tak stojí. Zároveň, najmä vo večerných hodinách, je to aj otázka bezpečnosti. Na stanici a v jej blízkosti sa schádzajú rôzne živly a nie je to tu práve najbezpečnejšie."

Otvoriť galériu

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, jb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Škrtel reaguje, že bol na trénerovej čiernej listine: Jasný odkaz Talianovi!
Ruskí vojaci (ilustračná fotografia).
Masívny ruský útok má na rukách ďalšiu krv: Pri ostreľovaní zomreli dvaja ľudia
(ilustračné foto)
Foto
Nový letný podvod útočí na RODIČOV: Ak vám toto napíše dieťa, NEVERTE MU!
Profesor oplýval nevídanými vedomosťami z oblasti ovocinárstva a záhradníctva.
Náhle úmrtie Ivana Hričovského († 92): S čím bojoval? Náročné posledné mesiace
Britský premiér Rishi Sunak
V Británii sa začali parlamentné voľby: Očakáva sa jasný víťaz
(ilustračné foto)
Príroda sa zbláznila: Po 100 rokoch ostali Rusi v údive, museli zdrhnúť z Moskvy
Mária Vojtašáková, Tomáš Drucker, Juraj Draxler, bývalý minister školstva
Drucker chce zaviesť povinnú maturitu z matematiky: Čo na to riaditelia škôl, študenti či exministri?
prezident SR Peter Pellegrini
Prezident Pellegrini odcestoval do zahraničia: Čaká ho stretnutie s hlavou štátu
Oravský hrad
Váš Tip
Na Oravskom hrade budú strašiť známi duchovia a monštrá: Tešiť sa môžete na upíra Nosferatu, krvavú grófku a iné!
Vo veku 101 rokov zomrel bývalý šéf diplomacie Roland Dumas
Smútok vo Francúzsku: Zomrel dlhoročný bývalý minister († 101) a vplyvný politik
Putin na stretnutie vycestoval z Ruska.
Foto
Vysmiaty Putin na stretnutí so starým priateľom: Mocný ťah proti Západu?
Foto
Ján Lašák hovorí o svojej prvej zmluve: Za peniaze z NHL kúpil dom rodičom