Na 4 porcie budeme potrebovať:
Na roládky:
- 6 bravčových rezňov
- 125 g mozzarelly
- 1 zväzok bazalky
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
Na omáčku:
- 3 paradajky
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžičku hladkej múky
- 150 g smotany na šľahanie
- 1 lyžičku balzamikového octu
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
- 400 g cestovín
- mikroténové vrecká a špáradlá na roládky
Príprava: 40 minút
Postup:
Plátky mäsa osušte papierovou utierkou, vložte do mikroténového vrecka a zľahka po jednom vyklepte. Mozzarellu preceďte a nakrájajte na tenké plátky. Zo 4 vetvičiek bazalky odtrhnite lístky. Mäso osoľte, okoreňte, obložte plátkami mozzarelly a bazalkovými lístkami. Pevne zrolujte a zaistite špáradlami. Na panvici rozhorúčte 2 lyžice oleja, pridajte rolády a zo všetkých strán ich opekajte asi 10 minút. Zatiaľ uvarte cestoviny podľa návodu v osolenej vode. Pripravte omáčku: Paradajky rozpoľte, odstráňte jadierka a dužinu nakrájajte na malé kocky. Cesnak ošúpte a prelisujte. Rolády vyberte a do výpeku pridajte lyžicu oleja a pretlačený cesnak. Zľahka opečte, pridajte rolády, zalejte 250 ml vody a varte ešte asi 5 minút. Zmiešajte múku s trochou vody a omáčku zahustite. Za stáleho miešania priveďte do varu a prilejte smotanu. Varte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Potom zamiešajte paradajky a dochuťte soľou, korením a balzamikovým octom. Roládky podávajte s cestovinami a omáčkou, posypané nasekanou bazalkou.