Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

3 skvelé recepty s BAZALKOU: Ryba, mäso a... Jahody?! Vyskúšajte a nebudete chcieť nič iné

3 skvelé recepty s BAZALKOU: Ryba, mäso a... Jahody?! Vyskúšajte a nebudete chcieť nič iné

Zdroj: lidl

Reklama

Škoda jej „len“ vo vynikajúcom šaláte caprese. Perfektne si rozumie aj s jahodami, rybami a mäsom. Vyskúšajte všetko.

Roládka à la caprese

Na 4 porcie budeme potrebovať:

Na roládky:

  • 6 bravčových rezňov
  • 125 g mozzarelly
  • 1 zväzok bazalky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej

Na omáčku:

  • 3 paradajky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku hladkej múky
  • 150 g smotany na šľahanie
  • 1 lyžičku balzamikového octu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • 400 g cestovín
  • mikroténové vrecká a špáradlá na roládky

Príprava: 40 minút

Postup:

Plátky mäsa osušte papierovou utierkou, vložte do mikroténového vrecka a zľahka po jednom vyklepte. Mozzarellu preceďte a nakrájajte na tenké plátky. Zo 4 vetvičiek bazalky odtrhnite lístky. Mäso osoľte, okoreňte, obložte plátkami mozzarelly a bazalkovými lístkami. Pevne zrolujte a zaistite špáradlami. Na panvici rozhorúčte 2 lyžice oleja, pridajte rolády a zo všetkých strán ich opekajte asi 10 minút. Zatiaľ uvarte cestoviny podľa návodu v osolenej vode. Pripravte omáčku: Paradajky rozpoľte, odstráňte jadierka a dužinu nakrájajte na malé kocky. Cesnak ošúpte a prelisujte. Rolády vyberte a do výpeku pridajte lyžicu oleja a pretlačený cesnak. Zľahka opečte, pridajte rolády, zalejte 250 ml vody a varte ešte asi 5 minút. Zmiešajte múku s trochou vody a omáčku zahustite. Za stáleho miešania priveďte do varu a prilejte smotanu. Varte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Potom zamiešajte paradajky a dochuťte soľou, korením a balzamikovým octom. Roládky podávajte s cestovinami a omáčkou, posypané nasekanou bazalkou.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace