Losos s paradajkovo - bazalkovou krustou
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 1 filetu lososa (stredne veľkú)
- 250 g cherry paradajok
- za hrsť sušených paradajok v oleji
- pol zväzku bazalky
- soľ, mleté čierne korenie
- zemiaky varené v šupe ako príloha
Príprava: 50 minút
Postup:
Filetu lososa osušte papierovou utierkou a položte na väčší plát papiera na pečenie kožou nadol. Cherry paradajky nakrájajte pozdĺžne na štvrtiny. Sušené paradajky sceďte a nakrájajte nadrobno. Bazalkové listy nasekajte. Zmiešajte cherry paradajky so sušenými paradajkami a s bazalkou, nechajte chvíľu odstáť a naneste na lososa. Zľahka osoľte a okoreňte. Rybu zabaľte do papiera a konce zatočte. Pečte pri teplote 190 °C asi 30 minút. Vyberte, nechajte chvíľu odstáť a rozbaľte. Podávajte so zemiakmi varenými v šupe.