Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.07.2024 22:00 | PR články
PR článok

7 tipov, ako pripraviť vašu záhradu na leto

Leto je časom, keď si môžeme konečne naplno užívať naše záhrady, dvory a celkovo, vonkajšie priestory. Slnečné dni, dlhé teplé večery a prístup k najrôznejším outdoorovým aktivitám robia z letnej sezóny ideálny čas na relaxáciu a zábavu na čerstvom vzduchu.

U nás v spoločnosti vidaXL máme dlhoročné skúsenosti s tvorením vonkajších priestorov, v ktorom pomáhame našim zákazníkom. Preto ak chcete, aby bola vaša záhrada náležite pripravená na túto sezónu a poskytla vám a vašim blízkym dokonalé miesto na oddych, grilovanie a kúpania, máme pre vás niekoľko užitočných rád, ako to dosiahnuť.

Čítajte ďalej pre 7 originálnych tipov, ktorými sa môžete inšpirovať a pripraviť vašu záhradu na nezabudnuteľnú letnú sezónu, strávenú v spoločnosti vašej rodiny a blízkych.

Vytvorte si dokonalý priestor pre každodenný relax

Pri snahe vytvoriť si priestor podľa vlastných predstáv sa odporúčame v prvom rade myslieť na seba. Prvým krokom k dokonalej letnej záhrade je preto vytvorenie pohodlného priestoru na relaxáciu. Kľúčom je správny výber záhradného nábytku, ktorý by mal byť nielen pohodlný, ale aj esteticky príťažlivý.

Lehátka, hojdacie siete a záhradné sedačky sú ideálne pre chvíle oddychu na slnku alebo v tieni stromov. Investícia do kvalitného záhradného nábytku sa vám vráti v podobe komfortu a dlhodobej životnosti. Pri výbere nábytku ale tiež odporúčame myslieť na to, že bude vystavený vonkajším vplyvom. Prednosť dajte kúskom, ktoré poskytujú istú dávku odolnosti voči dažďu, priamemu slnku alebo vetru, čím vám odpadne kopec starostí.

Spoločnosť vidaXL ponúka v rámci svojho sortimentu záhradný nábytok, ktorý splní všetky vaše požiadavky na pohodlie a štýl. Na výber máte u nás moderné aj klasické kúsky, ktoré sa hodia do každej záhrady. Pre ešte väčší komfort môžete pridať vankúše a prikrývky, ktoré dodajú vášmu priestoru na relaxáciu osobitý šmrnc.

Doprajte si grilovací kútik

Leto bez grilovania si mnohí z nás ani nevedia predstaviť. Ak teda chcete tráviť čas vonku s rodinou a priateľmi, príprava miesta na grilovanie je preto nevyhnutná. Prvým krokom je výber správneho grilu, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám a priestorovým možnostiam. Či už preferujete tradičný gril na uhlie alebo moderný plynový, dôležité je, aby bol bezpečne umiestnený a mal okolo seba dostatok priestoru pre grilmajstra.

Okrem grilu nezabudnite na praktické grilovacie príslušenstvo, ako sú grilovacie nástroje, rukavice, podložky a čistiace prostriedky. Vytvorte si aj priestor na prípravu jedla – stolík alebo pult na odkladanie potravín a nápojov bude skvelým pomocníkom. Spoločnosť vidaXL ponúka v tomto ohľade nielen grily, ale aj širokú škálu príslušenstva, ktoré vám grilovanie uľahčí a spríjemní celý zážitok.

Urobte si miesto na stolovanie

Ak plánujete grilovať pre viac ľudí, je rovnako dôležité vytvoriť pohodlné miesto na stolovanie pre vašich hostí. Vyberte si záhradný stôl a stoličky, ktoré budú odolné a pohodlné. Ideálne je samozrejme, ak sú ľahko prenosné a skladacie, aby ste ich mohli jednoducho uskladniť, keď ich práve nebudete potrebovať. Pohodlné sedenie je základom príjemného vonkajšieho stolovania, preto sa nebojte investovať do pohodlnejších stoličiek.

Zariadenie príjemného prostredia na stolovanie môže zahŕňať aj dekoratívne prvky, ako sú farebné prestierania, sviečky a kvetinové aranžmány. Týmto spôsobom vytvoríte atmosféru, ktorá bude doslova zvádzať k dlhým večerom stráveným pri dobrom jedle a v dobrej spoločnosti.

Zvážte bazén alebo vírivku pre extra komfort

Letné dni sú ideálne na osvieženie v bazéne alebo relax vo vírivke. Ak máte dostatok priestoru, rozhodne odporúčame zvážiť inštaláciu bazénu alebo vírivky do vašej záhrady. Bazény sú skvelé pre aktívne trávenie času a zábavu pre celú rodinu, zatiaľ čo vírivky ponúkajú skôr relaxačný zážitok.

Pri výbere bazénu alebo vírivky venujte pozornosť niekoľkým dôležitým faktorom, ako je ich veľkosť, tvar a nároky na údržbu. Je nutné dodať, že práve údržba bazénov a víriviek patrí k najčastejším ponosom našich zákazníkov. Kvalitná filtrácia a pravidelná kontrola kvality vody sú síce občas mierne pracnou, ale nevyhnutnou súčasťou starostlivosti a zabezpečia, že váš bazén bude vždy bezpečný a čistý..

Klaďte dôraz na zeleň

Zeľená záhrada je nielen esteticky príjemná, ale aj prínosná pre vaše zdravie a pohodu. Výsadba a starostlivosť o rastliny si vyžaduje trochu plánovania a práce, ale výsledok stojí za to. Začnite tým, že si vyberiete rastliny, ktoré sú vhodné pre vaše klimatické podmienky a typ pôdy. Zvážte kombináciu kvitnúcich rastlín, kríkov a stromov, ktoré dodajú vašej záhrade rôznorodosť a farbu.

Pri výsadbe nezabudnite na dostatočný priestor medzi rastlinami a pravidelné zalievanie, hnojenie a prerezávanie. Aby ste si čo najviac uľahčili starostlivosť o záhradu, odporúčame si tiež na všetky tieto aktivity zohnať vhodné náradie.

Pridajte osvetlenie pre večernú atmosféru

Pre vytvorenie príjemnej večernej atmosféry je dôležité správne osvetlenie. Záhradné osvetlenie môže kompletne zmeniť vzhľad a pocit z vašej záhrady po západe slnka. Kombinácia rôznych typov svetiel, ako sú solárne lampy, svetelné reťaze a lampióny, môže pomôcť vytvoriť skutočne nezabudnuteľné večery.

Svetlá rozmiestnite strategicky tak, aby osvetlili dôležité oblasti, ako sú chodníky, záhradné dekorácie a miesta na sedenie. Svietidlá využívajúce solárnu energiu sú ekologické a úsporné riešenie, ktoré sa samo nabíja počas dňa.

V ponuke vidaXL nájdete najrôznejšie riešenia pre vonkajšie osvetlenie, ktoré vám pomôžu dosiahnuť tú správnu atmosféru pre vaše večerné posedenia.

Nezabudnite na bezpečnosť a údržbu

Aby ste si mohli užívať vašu záhradu plnými dúškami bez zbytočných obáv, je dôležité rovnako dbať aj na jej bezpečnosť a údržbu. Uistite sa, že chodníky sú čisté a bez prekážok, ktoré by mohli spôsobiť úrazy. Používajte protišmykové rohože a zabezpečte všetky nebezpečné oblasti, ako sú schody alebo okraje bazénov.

Rovnako kľúčová je aj údržba záhradného nábytku a vybavenia. Pravidelne kontrolujte a čistite nábytok, aby ste predĺžili jeho životnosť. Ak niektoré kusy nábytku nechávate vonku dlhodobo, vždy používajte ochranné poťahy. Pri čistení tiež dbajte na pokyny výrobcu a zvoľte vhodný typ čistiacich prostriedkov.

Dokonalá záhrada s vidaXL

Príprava záhrady na letnú sezónu si môže vyžadovať trochu práce a plánovania, ale výsledok stojí za to. Vytvorením pohodlného priestoru na relaxáciu, prípravou miesta na grilovanie a stolovanie, inštaláciou bazénu alebo vírivky, starostlivosťou o zeleň, zabezpečením správneho osvetlenia a dbaním na bezpečnosť a údržbu, môžete vašu záhradu premeniť na dokonalé miesto na oddych a zábavu.

Spoločnosť vidaXL je tu, aby vám poskytla všetko, čo potrebujete na to, aby ste si toto leto užili naplno. Navštívte našu stránku pre viac inšpirácií a produktov, ktoré vám pomôžu pripraviť vašu záhradu na nezabudnuteľné letné chvíle.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Luka Radivojevič zakončil šampionát s bilanciou gól a asistencia.
Foto
Syna bývalého reprezentanta chvália experti: Bude mať Slovensko ďalšieho Slafkovského?
Britský premiér Keir Starmer.
Po niekoľkých dňoch to prišlo: Neuveríte, kto telefonoval britskému premiérovi!
Jana Majeská
Foto
Jana Majeská v Dunaji vzbudzuje rešpekt: A čo súkromie? TOTO by ste na herečku nepovedali!
Pápež František na svojej návšteve v Terste
Foto
Pápež František na návšteve v Terste vyslovil silné myšlienky: Ľahostajnosť je rakovinou demokracie!
Ilustračné foto.
Slováci, to NAJHORŠIE ešte len príde: Hrozí nám niečo, čo tu už dlho nebolo!
Na prvom behu s býkmi v Pamplone sa zúčastnili tisíce ľudí
V Španielsku odštartovalo každoročné krvavé šialenstvo: Toto sú fakt blázni!
Diváci ho poznajú ako nekompromisného kuchára z relácie Na nože.
Foto
KONIEC Martina Nováka?! TU už šéfkuchára viac neuvidíte: Pozrite sa, čo prezradil
Židovskí osadníci, žiadajú o prepustenie rukojemníkov zadržaných militantnou skupinou Hamas
Foto
Izraelčania vyšli do ulíc: Podpálené pneumatiky, pokriky o zlyhaní vlády a to všetko pre...
Škody v Košiciach po ničivom počasí.
Katastrofálne následky búrky v Česku: Počasie aj zabíjalo! Niekoľko ľudí skončilo v nemocnici
Bojnický zámok
Váš Tip
Bojnický zámok má cez víkendy počas leta pripravené špeciálne podujatia: Toto v bežných otváracích hodinách nezažijete!
Z preplnených rebríkov na severe tak mienia turistov presunúť na opačný koniec parku.
Turistu zasiahol kameň padajúci z vodopádu: Bol prevezený do nemocnice
Kedy na Slovensko príde horúčava a búrky? (Ilustračné foto)
Vysoké teploty a búrky z tepla: SHMÚ varuje pred náhlymi zmenami počasia na týchto miestach