Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.07.2024 06:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Bibiana Ondrejková priznáva: Miesto, do ktorého sa zamilovala! Prežila tam aj ťažké obdobia

Napriek tomu, že Bibiana Ondrejková (51) má za sebou mnoho hereckých úloh, ľudia ju vraj najčastejšie spoznávajú podľa hlasu. Nadabovala už stovky postáv a jej Phoebe zo seriálu Priatelia je ikonická. Herečka okrem dabingu píše knihy, moderuje v televízii aj v rádiu a po novom prenajíma aj dovolenkový domček v Chorvátsku.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Na vašich sociálnych sieťach vidieť, že ste často v Chorvátsku. Čo tam robievate?

Na ostrov Krk ma privialo a zamilovala som sa doň. Bola to láska na neviem koľký pohľad, lebo som netušila, že ma to tam zaveje takýmto zásadným spôsobom. Prišla som tam iba na dovolenku, pretože moja veľmi dobrá kamarátka, fotografka Katka Rogelová tam zapustila svoje korene a hovorí, že to je ostrov silných žien. Ešte pred prvou svetovou vojnou tam zasvätila svoj život a nechala tam srdce doktorka Zdenka Čermáková. Chorváti jej hovorili slečna doktorica.

Doviedol ju tam pražský podnikateľ, ktorý na Krku založil kúpeľníctvo. To je jedna z tých silných žien a Katka hovorí, že tam prichádzajú ženy, ktoré nevedia, kam vykročiť, a potom tam zostávajú. Páčilo sa mi, keď sa tam Katka prechádzala a všetci Chorváti ju zdravili, prišlo mi to ako z takého talianskeho filmu. Zadovážila si tam domček, ktorý prenajíma, a tak inšpirovala aj mňa. Ak sa dá a mám pár dní voľna, štartujem na Krk, kde som murárka, natieračka, chyžná a všetko. Dnes tam máme domček, ktorý prenajímame, a starší, kde bývame. Všetci to tam milujeme, od detí, mamy, kamarátov až po naše psy. Proste tam radi chodíme.

Čo vás tam tak fascinuje?

Ten ostrov je nádherný. Sadnem do auta a za asi 7 hodín som tam. Cesta tam ide akoby z kopca a som tam akosi rýchlejšie, domov mi to ide pomalšie. Ten ostrov je nádherný, prekrásne vonia a má krásne zvuky. Je tam všetko, od histórie cez prírodu až po možnosti športovania, sú tam fantastickí ľudia, výborná kuchyňa a prenádherné more. Najviac sa mi tam páči, že sa tam zastaví čas.

Usídlili sme sa v takej dedinke, ktorá sa volá Draga Bašćanska, pre seba si to prekladám ako drahá bozkávacia, ale v skutočnosti to znamená cesta do Bašky, pretože je to neďaleko tohto obľúbeného letoviska. Máme výhľad na magickú horu, potok, prachovú cestu a milujem to tam. Sadnem si na terasu, dívam sa na tú horu a mám pocit, že z nej dostávam takú silu, hovorím jej moja hora. Na Krku som prežila mnoho ťažších období svojho života, zocelila som sa tam a napísala aj plno básní a piesní, vyznaní tejto hore. Milujem tam tráviť leto, ale tento ostrov zbožňujem počas každého ročného obdobia.

 

Hovoríte, že ste rentierka, natieračka, murárka. Ktorá z týchto činností vás baví najviac a ktorá, naopak, vôbec nie?

Také vnútorné neistoty, či je všetko dobre pripravené, či sa to tým ľuďom bude páčiť, či sa nepokazí sporák... Vždy mám z toho vnútorný stres, či je všetko tip-top. Baví ma, keď sa k nám ľudia vracajú, niekedy počas leta aj dvakrát. Nebaví ma na tom ten stres pred začiatkom sezóny, pretože mi to nepadlo z neba a mám na to obrovskú hypotéku, ktorú musím splácať, sme len na začiatku. Inak ma baví všetko, možno len, keď sú veľké horúčavy, ma nebaví upratovať. Nie som v tom však sama a mám svoj tím. Pomáha mi môj partner, synovec Nikolas, z ktorého som si spravila asistenta. Má úplne perfektné marketingové aj kreatívne videnie, je veľmi pracovitý. Pomáhajú mi však aj moje dcéry a mama, takže sme partička a je to super.

Na ako dlho tam v lete chodievate?

Keďže vysielame Ranné noviny na TV JOJ, prispôsobujem sa môjmu vysielaciemu kalendáru. Už sme za tie roky zvyknutí, že si povymieňame služby, pretože aj ostatní chcú ísť na dovolenku. Niekedy som tam išla na štyri dni aj s cestou a aj tak sa to oplatilo, pretože za tie dva čisté dni, čo ste tam, naberiete neuveriteľnú energiu. Tento rok mi to vychádza asi najlepšie, musím si zaklopať a budem tam asi štyrikrát od 7 do 11 dní a veľmi sa na to teším.

 

Moderujete v televízii, hráte, dabujete, píšete knihy... V čom sa cítite najistejšie?

Keďže som roky na voľnej nohe, tak to mám tak, že čo práve príde a čo si najviac vyžaduje moju koncentráciu. Keď napríklad píšem nejakú knihu, tak som na to najviac sústredená. Teraz to tak plynie tým, že neskúšam v divadle a nepíšem ani žiadnu knihu. Je to vysielanie v telke, v rádiu Regina, v rozhlase, a to sú veci, kam sa teším. Sú to v najlepšom zmysle slova stereotypy, ktoré majú tú výhodu, že je to vo väčšine vysielanie naživo, takže stále niečo nové. Je tam výborná partia ľudí a veľmi ma to baví. No a Chorvátsko je taká moja výzva.

 

Ľudia vás poznajú z televízie, ale váš hlas je ikonický a nadabovali ste mnoho filmových aj televíznych postáv. Ktorá herečka sa vám dabuje najlepšie?

Moja láska je Julie Roberts, ale vzápätí za ňou ide Jennifer Garner, ktorej som pred pár dňami znovu prepožičala hlas vo filme, o ktorom zatiaľ nemôžem hovoriť. Mám rada Lisu Kudrow, úplne zbožňujem Juliette Binoche, Sarah Jessicu Parker, o ktorej by sme si mohli myslieť, že je to len fiflenka zo Sexu v meste, ale natočila aj veľa vážnych filmov. Tých herečiek, čo mám rada, je mnoho, nielen tie slávne.

Ktorej slávnej herečke Bibiana napísala správu? Po kom zdedila spisovateľský talent? Idú herečkine dcéry v jej šľapajach?

Viac sa dočítate v Novom Čase víkend!

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Zneškodnia aj najodolnejšie baktérie.
Prevratný objav českých vedcov: Vyriešili jeden z najväčších problémov súčasnej medicíny?!
Víťazstvo Nicolasa Madura vo voľbách bolo poriadne kontroverzné.
V deň inaugurácie čaká Madura nepríjemné prekvapenie: Jeho rival chystá niečo veľké
Americký prezident Joe Biden
Biden otvorene o prezidentských voľbách v USA: Som si istý, že...
Close up of a calculator and euro money in a financial analyzing concept
Poľsko dostane veľkú finančnú injekciu: Toto schválila Európska komisia
Hvaldimir sa podľa expertov dožil len 14 až 15 rokov, takže bol relatívne mladou bieluhou.
Čo sa presne stalo s veľrybou Hvaldimirom? Prekvapujúce výsledky pitvy!
Ilustračné foto
Ozbrojenci vtrhli do mesta a spustilo sa krvavé peklo: Jeden z najväčších masakrov má desiatky obetí
Vo videu na TikToku sa Karyn zdôverila so svojím utrpením.
Foto
Blondínku rok sužovala záhadná choroba: Spôsobila to vec, ktorú používa každý z vás!
Obrovské škody po sebe Helene zanechala aj v meste Marshall v americkom štáte Severná Karolína.
Helene sa stal najničivejším hurikánom od čias Katriny: Obnova škôd bude trvať celé roky
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Systém pre objednanie na cudzineckú políciu je funkčný, ale vyťažený: Toto je problém
Shopping cart full of food in the supermarket aisle. Side tilt view. Horizontal composition
Myslíte, že sú nezdravé, ale... 3 ZAKÁZANÉ potraviny, ktoré pri chudnutí POMÁHAJÚ
Volodymyr Zelenskyj pri návšteve vojakov v Sumskej oblasti.
Zelenskyj navštívil vojakov v Sumskej oblasti: Prezident si s nimi robil aj selfie
Ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko spravilo kontroverzné rozhodnutie: Celý svet nad tým bude krútiť hlavou