Pokrmy treba podľa nej uchovávať buď v teplom stave (okolo 60 stupňov Celzia), alebo v chlade (pod päť stupňov Celzia). "Chybou je uloženie väčšieho množstva potravín, ktoré sú ešte teplé, do chladničky. Môžu sa tak pomnožiť mikroorganizmy," skonštatovala. Odporučila, aby ľudia pri cestovaní uprednostnili potraviny, ktoré si nevyžadujú chladenie, prípadne ich počas cesty uskladnili v prenosnej chladničke.
Odborníčka zdôraznila aj potrebu používania zdravotne bezpečnej vody a surovín. "Nekonzumujte potraviny s narušeným obalom, zmeneným vzhľadom, farbou, chuťou alebo po uplynutí dátumu spotreby," apelovala. Ľudia by si mali podľa nej vyberať čerstvé a zdravé potraviny.
Pripomenula tiež dôležitosť umývania ovocia a zeleniny pitnou vodou. "Kupujte len také množstvo a druhy potravín, ktoré ste schopní skonzumovať do vyznačeného dátumu spotreby, a pre ktoré máte zaistené podmienky skladovania podľa pokynov výrobcu na obale," uzavrela.