Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.07.2024 09:00 | Správy | Servis | Lifestyle

Dokonalá letná večera: Ľahký a rýchly recept, ktorý zasýti! Vyskúšajte

Ľahká a rýchla večera aj pre vegetariánov. Množstvo zeleniny na grile v kombinácii so syrom vás zasýti, ale napriek tomu sa nebudete cítiť plní. Tak dobrú chuť.

Baklažánové balíčky z grilu 

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 2 baklažány
  • 200 g mozzarelly
  • 2 paradajky
  • listy bazalky (aj na ozdobu)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • vlašské orechy na ozdobu

Na pyré:

  • 2 červené papriky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 malú cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 krajec bieleho chleba bez kôrky
  • soľ

Príprava: 20 minút

Chladenie: 20 minút

Grilovanie: 20 minút

Postup:

Baklažány umyte, osušte a odstráňte z nich stopky. Nožom ich nakrájajte po dĺžke na tenké plátky. Potrebujete 16 plátkov. V hrnci dajte zovrieť osolenú vodu a plátky baklažánu v nej 2 minúty povarte. Vodu zlejte a plátky osušte. Mozzarellu nakrájajte na 8 plátkov a každú paradajku tiež na 8 plátkov (okrem prvého a posledného). Vezmite 2 plátky baklažánu a položte ich krížom cez seba. Do stredu položte plátok paradajky, osoľte a okoreňte. Pridajte lístok bazalky a plátok mozzarelly. Znovu dajte lístok bazalky a paradajku. Osoľte a okoreňte. Konce baklažánov preložte cez plnku, aby vznikol úhľadný balíček. Rovnakým spôsobom urobte ďalších sedem balíčkov. Odložte ich asi na 20 minút do chladničky. Pripravte paprikové pyré: Papriky prekrojte na polovice, zbavte ich stopky a semiačok, potrite olejom a grilujte šupkou dole, kým nezačnú černieť. Cibuľu aj so šupkou grilujte, kým nezhnedne. Občas otočte. Papriky aj cibuľu nechajte mierne vychladnúť a ošúpte ich. Dajte do mixéra, pridajte ošúpaný cesnak, chlieb nakrájaný na kocky a olej. Rozmixujte dohladka. Balíčky potrite olejom a grilujte asi 10 minút. Raz otočte. Podávajte horúce, posypané vlašskými orechmi a bazalkou s paprikovým pyré. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kk, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke hasičské autá na mieste incidentu na vianočných trhoch v nemeckom Magdeburgu.
Nové informácie o tragédii v Magdeburgu: Úrady o páchateľovi vedeli, prečo nezakročili?!
Čistenie obkladov
Váš Tip
Máte naponáhlo? Túto chúlostivú vec stihnete pred Vianocami priamo na železničnej stanici!
Celková škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako milión eur.
Foto
Škody po požiari bratislavskej predajne sú fatálne: Pohybujú sa v astronomických výšinách
(ilustračné foto)
Katar sa vyhráža Európskej únii: KONIEC dodávok plynu?! Aha, čo je jablkom sváru
Ilustračné foto.
Poznáte tradície Vianoc na Slovensku? TEST to preverí! Pozor, niektoré vás poriadne potrápia
Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Vrtuľník napálil do budovy NEMOCNICE, potom sa zrútil na zem: PRÍŠERNÉ následky
Vľavo hráč Spartaka Adrián Zelkovič a hráč Slovana Kyriakos Savvidis v súboji
Hráči našej ligy dostali nové cenovky: Najväčší nárast pri hodnote hráča Trnavy, najdrahší hráč súťaže je...
V rozprávke uvidíte aj Annu Javorkovú a Zuzanu Kanócz.
Foto
Nalaďte na sa Štedrý deň NOVOU slovenskou rozprávkou: Čarovný príbeh so silnou hereckou zostavou!
Na archívnej snímke z 12. júna 2024 nemecký minister obrany Boris Pistorius.
Nemecký minister šokoval svojím posledným vyhlásením: Musíme byť pripravení na VOJNU
Dominika Kavaschová a Daniel Fischer
Kavaschová sa čoskoro stane dvojnásobnou matkou: Nadšený otec odhalil pohlavie bábätka!
Špenát
Váš Tip
Mysleli ste si, že v zelenine nemôže byť nič nebezpečené? Vedci zo SAV vás vyvedú z omylu!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán o krvavom útoku na vianočných trhoch: Niet pochýb o tom, že…