Marhuľová bublanina z remosky
Na 12 - 14 porcií budeme potrebovať:
- 2 vajcia
- štipku soli
- 130 g trstinového cukru
- pol lyžičky mletej vanilky alebo vanilkového cukru
- kôru z polovice citróna
- 70 ml oleja
- 70 ml mlieka
- 200 g polohrubej múky
- polovicu balíčka kypriaceho prášku
- 7-8 stredne veľkých marhúľ
- 2 lyžice trstinového cukru na posypanie
Príprava: 20 minút
Pečenie: 20 - 30 minút
Postup:
Remosku vyložte papierom na pečenie. Bielky vyšľahajte na pevný sneh a dajte bokom. Do žĺtkov nasypte cukor, vanilku aj citrónovú kôru a vyšľahajte do peny. Prilejte olej, mlieko a premiešajte. Prisypte múku, kypriaci prášok a znovu premiešajte. Žĺtkovú hmotu nadľahčite snehom z bielkov, vložte 3-4 marhule nakrájané na malé kocky a zľahka premiešajte. Vylejte do remosky. Navrch poukladajte marhule nakrájané na mesiačiky, posypte lyžicou trstinového cukru a zakryte. Pečte 20 - 30 minút, závisí to od druhu remosky. Pre istotu urobte test špajdľou.