Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.07.2024 00:00 | PR články
PR článok

6 tipov pre bezproblémové trávenie na dovolenke

Letné dovolenky sú obdobím, na ktoré sa všetci tešíme. Slnko, pláže, exotická kuchyňa a nové dobrodružstvá – to všetko je súčasťou nezabudnuteľných letných dní. Avšak, aby bola vaša dovolenka skutočne bezproblémová, je dôležité myslieť na svoje zdravie. Tráviace ťažkosti totiž môžu dovolenku ľahko premeniť na nočnú moru. Tu je niekoľko tipov, ako sa pred nimi účinne chrániť.
Otvoriť galériu
Zdroj: AdobeStock

Dodržiavanie základných hygienických pravidiel je prvým krokom k tomu, aby ste sa vyhli tráviacim problémom. Uistite sa, že si vždy umývate ruky pred jedlom a po použití toalety. Používajte antibakteriálny gél v prípade, že nemáte možnosť umyť si ruky vodou a mydlom.

2. Buďte opatrní s vodou a ľadom

V mnohých krajinách nemusí byť pitná voda z vodovodu bezpečná pre konzumáciu, a preto pite len balenú vodu a vyhýbajte sa ľadu v nápojoch, pokiaľ si nie ste istí, že bol vyrobený z pitnej vody. Taktiež je rozumné používať balenú vodu aj na čistenie zubov.

3. Výber jedla

Jedlo môže byť často zdrojom baktérií a parazitov, ktoré môžu spôsobiť tráviace ťažkosti. Vyberajte si preto len jedlá pripravené z čerstvých surovín a dôkladne uvarené. Vyhýbajte sa surovým či nedostatočne tepelne upraveným potravinám.

Otvoriť galériu
Zdroj: AdobeStock

4. Hydratácia

Dehydratácia môže tráviace ťažkosti významne zhoršiť, a preto dbajte na dostatočný príjem tekutín, najmä ak ste v horúcom podnebí a vykonávate fyzickú aktivitu. Odporúča sa myslieť tiež na minerály, ktoré sa potením z tela vyplavujú. Odporúčame do pitného režimu zaradiť hypotonický iónový nápoj HypoFit od spoločnosti Kompava, ktorý doplní vypotené minerály, dobije vás energiou a navyše chutí skvele a osviežujúco.

Otvoriť galériu
Zdroj: AdobeStock

5. Stres a odpočinok

Cestovanie môže byť stresujúce, čo môže tiež negatívne ovplyvniť váš tráviaci systém. Doprajte si dostatok odpočinku a snažte sa minimalizovať stresové situácie. Pravidelný spánok a relaxačné techniky, napríklad jóga či meditácia, vám môžu pomôcť udržať tráviaci systém v pohode.

Otvoriť galériu
Zdroj: AdobeStock

6. Nezabudnite na účinných pomocníkov

Tráviace problémy na dovolenke? Cestovanie do nových destinácií často znamená ochutnávanie miestnych jedál, ktoré však naše žalúdky nemusia vždy jednoducho zvládnuť. Aby ste predišli tráviacim problémom, nezabudnite si do batožiny pribaliť FytoEnzyme Complex od Kompavy. Tento produkt je skvelým pomocníkom pri trávení, pretože obsahuje enzýmy, ktoré podporujú rozklad potravy a zlepšujú vstrebávanie živín. FytoEnzyme Complex vám tak umožní užiť si gastronomické dobrodružstvá bez obáv z nepríjemných následkov.

Probiotické kultúry sú neoddeliteľnou súčasťou starostlivosti o trávenie a imunitný systém nielen na dovolenke. Odporúča sa začať s užívaním probiotických kultúr už 2 týždne pred a taktiež počas celej dovolenky. Následne si tak môžete užiť oddych s rodinou tak, ako ste si to vysnívali. Na pláži, s rodinou či priateľmi, s úsmevom na perách a šťastní, bez odbiehania z ležadla kvôli tráviacim problémom.
 
Cestovanie do krajiny s rizikom výskytu tráviacich ťažkostí neznamená, že treba zanevrieť na dobrodružstvo. S vhodnou prevenciou môžete minimalizovať riziko nákazy a užiť si svoju dovolenku naplno hocikde vo svete. Probiotické kultúry Probiodom sú navyše účinné aj ako ochrana pred vznikom vaginálnych mykóz, ktoré sú častým problémom žien počas cestovania, najmä v horúcom a vlhkom prostredí.

Otvoriť galériu
Zdroj: AdobeStock

Probiodom je dostupný aj vo verzii pre deti už od 3 rokov vo forme produktu Probiodom KIDS, ktorý je špeciálne navrhnutý tak, aby podporoval fungovanie tráviaceho systému najmenších cestovateľov.
 
Slnečné lúče sú neodmysliteľnou súčasťou letnej dovolenky, no môžu byť aj spúšťačom oparov, ktoré dokážu dovolenku poriadne skomplikovať. Preto si do svojho dovolenkového balíčka pridajte aj L-lyzín. Táto špeciálna esenciálna aminokyselina je známa svojou schopnosťou efektívne chrániť organizmus pred vznikom oparov, čím zabezpečí, že si budete môcť užiť slnko bez nepríjemných prekvapení na perách.

Buďte aj vy pripravení na akékoľvek výzvy, ktoré môže vaša dovolenka priniesť. Užite si svoje letné dobrodružstvá naplno, s vedomím, že ste dobre pripravení na všetky situácie. Šťastnú cestu a bezproblémovú dovolenku! Teraz môžete využiť špeciálnu akciu pre čitateľov na www.kompava.sk a nakúpiť si výživové doplnky pre pokojnú dovolenku za zvýhodnenú cenu. Stačí pri nákupe zadať zľavový kód CASDOVOLENKA.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Trenčiansky hrad
Foto
Tip na výlet, ktorý dýcha históriou: Karin Majtánová vám ukáže najzaujímavejšie miesta Trenčína!
Vlani na festivale v Cannes nebol pekný pohľad na hercove zuby.
Johnny Depp podstúpil zásadnú ZMENU imidžu: Po rokoch si dal upraviť... Sledujte!
Fontána Tanečnica, pred SND
Foto
Bezdomovec si z fontány v Bratislave spravil kúpeľňu: Okrem rúk a nôh umýval aj... Fuj, to vážne?!
V dome staršej ženy v Rumunsku sa našiel jeden z najväčších známych jantárových nugetov na svete.
Žena našla kameň v potoku, po rokoch ich čakal ŠOK: Neuveriteľnú VZÁCNOSŤ používala ako zarážku na dvere
Hunter Biden je známy viacerými kontroverziami.
Šokujúci krok Bidenovho syna: Priznal VINU! Aký trest mu teraz hrozí?
Do vojny sú často verbovaní aj násilníci a vrahovia.
Foto
Srdcervúce príbehy vojny: Nasťu († 11) našli v pivnici, babičku († 85) znásilnili a zabili! Na fronte bojujú zločinci
Americký minister obrany Lloyd Austin
Zelenskyj chce útočiť na ruské základne, Západ je proti: Rázna odpoveď amerického ministra
Kamala Harrisová a Donald Trump.
Rusko sa všemožne snaží ovplyvniť výsledky volieb v USA: Už padli prvé MENÁ obvinených!
(ilustračné foto)
Vedci prišli na šokujúce odhalenie: Znečistenie ovzdušia v mestách spôsobuje zásadný problém
Slávny írsky MMA bojovník Conor McGregor.
Foto
Šialený plán legendárneho bojovníka: Bude z McGregora prezident Írska?
(ilustračné foto)
Škandál v ukrajinskej armáde: Mladý muž zomrel pri nábore! Hrôza, čo sa tam stalo
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena spoznala muža na zoznamke: On ju roky znásilňoval a... Hrôza, čo jej urobil s PERAMI!