Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.07.2024 00:00 | PR články
PR článok

Čo jesť, aby ste spoľahlivo predchádzali herpesu?

Ak sa raz nakazíte herpes vírusom, nosíte si ho v sebe navždy.

Väčšina z nás má v sebe tento vírus už od detstva a jeho opätovný výsev záleží len od okolností. Ak sa ho chcete zbaviť, skúste zmeniť stravu a cielene posilniť imunitu. Ukážeme si ako na to a povieme si prečo má niekto herpes častejšie a niekto vôbec.

Herpes sa ukáže v tom najhoršom čase

Konečne ste sa dočkali dovolenky a celý čas vás sprevádza herpes? Ste unavení alebo máte práve svoje dni a zaklincuje to opar cez pol úsmevu? Práve fyzicky či psychicky náročné situácie, hormonálne zmeny či nadmerné slnenie vedia spustiť znovuobjavenie herpesu. 

Čo ak mám herpes každý mesiac aspoň raz?

V tomto prípade vás pravdepodobne trápi znížená imunita, ktorá môže súvisieť s náročným životným štýlom. Veď povedzme si na rovinu, kto toho nemá veľa? Tu je namieste posilnenie imunity. Môžete skúsiť otužovanie, zmenu stravy či zaradenie pravidelného pohybu. Odporúčame to však poistiť kvalitným doplnkom výživy, ktorý vás na tejto ceste podporí. 

Zloženie stravy versus časté herpesy

Je samozrejmé, že strava by mala byť bohatá na vitamíny a minerály. Čo sa týka herpesu, je vhodné sa zamerať najmä na vitamíny skupiny B, vitamín C a D. Z minerálov je to najmä zinok, meď a selén, ktorého je v našej strave prirodzene celkom málo.

Za častejší výskyt herpesov môže nevhodný pomer aminokyselín v strave

Ak by sa niekto opýtal, aký vitamín chýba pri herpese, toto je odpoveď. Nie je to vitamín, čo je rozhodujúce. Je to pomer lyzínu a arginínu v strave v čase, keď sa herpes snaží reaktivovať. Ak budeme jesť viac potravín s obsahom lyzínu na úkor tých s obsahom arginínu, herpes vírus v podstate oklameme. Ten pre svoje množenie potrebuje arginín, no a lyzín sa na neho chemicky podobá. Herpes vírus teda vychytá z krvi pre neho nesprávnu aminokyselinu a skomplikuje mu to rozmnožovanie.

Potraviny s vyšším obsahom lyzínu (tie chceme do stravy pridať): ryby, kuracina, jahňacina, teľacina, syr, mlieko, fazuľa a ďalšia zelenina či ovocie.
 
Potraviny s vyšším obsahom arginínu (tie sa snažíme eliminovať): hrach, čokoláda, biela múka, výrobky z nej, orechy a sója.

Pomóc, mám herpes!

Ako sa zbaviť herpesu za pár dni? Skúste sa niekedy cielene pozorovať. Všímajte si kedy sa vám herpes opakovane objavuje. Aké pocity máte v danom mieste? Najčastejšie je to svrbenie, brnenie či pálenie. Potom už je riešenie jednoduché...

Začína mi herpes, čo teraz?

Keď tušíte alebo cítite, že sa vám ide objaviť ďalší nežiadúci výsev, je nutné ihneď konať. Na herpes v úplnom počiatku zaberá najlepšie tento postup. Zvýšte dávku živín, ktoré cielene podporujú imunitu voči herpes vírusom a živín, ktoré podporujú rýchle hojenie. Hoci sa môže stať, že herpes sa objaví, je pravdepodobné, že bude menej výrazný a zmizne skôr.

Otvoriť galériu
Zdroj: One Pharma

Toto leto už opar nechcete?

Ak aj vás trápia časté herpesy. Zamerajte sa na svoju imunitu. Medicinálne huby, zvýšený príjem vhodných vitamínov a minerálov a doplnenie lyzínu vám môžu pomôcť zažiť leto a možno aj celý rok bez herpesu.

HERPES AKUT RESCUE – užitočná súčasť každej lekárničky

Ak by ste sa radi vyhli herpesu pri cestovaní, či zmene prostredia, odporúčame zabaliť do kufra aspoň jeden HERPES AKUT RESCUE.

TIP: Urobte HERPES AKUT RESCUE súčasťou vašej lekárničky. Budete ho tak mať vždy poruke. Ak ho neminiete, nič neriskujete. Do mesiaca po ukončení exspirácie požiadate o vrátenie neotvoreného starého balenia HERPES AKUT RESCUE a my vám  obratom pošleme NOVÉ. Garantujeme férový prístup a rýchlu výmenu v duchu nášho hesla NEPOUŽIJETE – VYMENÍME. Navyše teraz ponúkame HERPES AKUT RESCUE v letnom akciovom balíčku 2 + 1  zadarmo.

Otvoriť galériu
Zdroj: One Pharma

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Vlani na festivale v Cannes nebol pekný pohľad na hercove zuby.
Johnny Depp podstúpil zásadnú ZMENU imidžu: Po rokoch si dal upraviť... Sledujte!
Fontána Tanečnica, pred SND
Foto
Bezdomovec si z fontány v Bratislave spravil kúpeľňu: Okrem rúk a nôh umýval aj... Fuj, to vážne?!
V dome staršej ženy v Rumunsku sa našiel jeden z najväčších známych jantárových nugetov na svete.
Žena našla kameň v potoku, po rokoch ich čakal ŠOK: Neuveriteľnú VZÁCNOSŤ používala ako zarážku na dvere
Hunter Biden je známy viacerými kontroverziami.
Šokujúci krok Bidenovho syna: Priznal VINU! Aký trest mu teraz hrozí?
Do vojny sú často verbovaní aj násilníci a vrahovia.
Foto
Srdcervúce príbehy vojny: Nasťu († 11) našli v pivnici, babičku († 85) znásilnili a zabili! Na fronte bojujú zločinci
Americký minister obrany Lloyd Austin
Zelenskyj chce útočiť na ruské základne, Západ je proti: Rázna odpoveď amerického ministra
Kamala Harrisová a Donald Trump.
Rusko sa všemožne snaží ovplyvniť výsledky volieb v USA: Už padli prvé MENÁ obvinených!
(ilustračné foto)
Vedci prišli na šokujúce odhalenie: Znečistenie ovzdušia v mestách spôsobuje zásadný problém
Slávny írsky MMA bojovník Conor McGregor.
Foto
Šialený plán legendárneho bojovníka: Bude z McGregora prezident Írska?
(ilustračné foto)
Škandál v ukrajinskej armáde: Mladý muž zomrel pri nábore! Hrôza, čo sa tam stalo
Depressed woman sitting on a chair in dark room at home. Lonly , sad, emotion concept.
Žena spoznala muža na zoznamke: On ju roky znásilňoval a... Hrôza, čo jej urobil s PERAMI!
Donald Trump
Trump žiada prvého verdiktu vo veci sexuálneho útoku: Tvrdí, že ide o hoax