Cuketové rolky s gorgonzolovou omáčkou
Na 4 - 6 porcií budeme potrebovať:
- 3 zelené cukety
- 3 žlté cukety
- 400 g krémového syra
- 1 vajce
- čerstvú šalviu
- kôru z jedného citróna
- soľ, korenie
- olej
Na omáčku:
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g gorgonzoly
Príprava: 45 minút
Postup:
Cukety nakrájajte na tenké plátky, osoľte a nechajte 10 minút odležať. Potom z nich papierovým obrúskom vysajte tekutinu. V miske zmiešajte krémový syr, vajce, nasekanú šalviu a nastrúhanú citrónovú kôru. Osoľte, okoreňte. Každý plátok cukety potrite tenkou vrstvou ochuteného krémového syra, zrolujte a položte do pekáčika. Urobte omáčku: Cesnak nasekajte na plátky, opečte na masle a zalejte smotanou. Priveďte do varu a pridajte 150 g gorgonzoly. Omáčku opatrne nalejte na rolky v pekáčiku a navrch rozdrobte zvyšnú gorgonzolu. Pečte v rúre vyhriatej na 190 °C asi 20 minút. V kastróle rozpáľte olej a sprudka na ňom opečte listy šalvie. Ozdobte nimi upečené rolky a môžete podávať. Dokonalé tenké plátky nastrúhate na mandolíne. Ak ju ešte nemáte, rozhliadnite sa po nejakej dobrej. Zíde sa vám celé leto.