Posledné roky bol hlavným barmanom v luxusnom 5-hviezdičkovom hoteli, kde nabral skúsenosti, ktoré teraz zúročuje vo vlastnom podniku. Martin si vo Francúzsku vysníval, že otvorí podnik vo svojom rodisku, no až päť rokov hľadal vhodné priestory. V krajine galského kohúta už totiž cítil, že sa nemá kam posunúť, a tak sa rozhodol svoje skúsenosti, ktoré tam nabral počas desiatich rokov na rôznych pozíciách, preniesť do Novej Bane.
Vo Francúzsku si totiž vyskúšal v gastronómii takmer úplne všetko od prípravy studenej kuchyne, pizze, čašníka v jednohviezdičkovom hoteli až po hlavného barmana v „piatich hviezdičkách“. „Z každého miesta som si niečo uchoval v hlave. To, čo mi najviac pasovalo a páčilo sa, som sa rozhodol preniesť do Novej Bane do nášho Le Bistro Fou,“ ozrejmil šikovný mladý muž a dodal, že Fou v preklade znamená bláznivý a šialený.
Zjedli by ste jedlo naservírované lopatou? Odpadnete, ako ho časník nakladá v tejto luxusnej reštaurácii!
Teda priam ideálny názov, pretože nápad otvoriť bistro v Novej Bani bol presne taký. „Odrádzali ma, že tu nič nefunguje, ľudia nechodia do podnikov a len si závidia. Hovorili mi, že prídem o peniaze,“ podotkol s úsmevom Martin, ktorý svoj podnik otvoril medzi prvou a druhou vlnou covidu, keď sa všetko neskutočne vlieklo.