Rukami i príborom
Zaujímavý je aj priestor, kde bistro sídli. Je ním vyše 300-ročná budova mestskej knižnice. „Priestor zaprataný starými policami a neporiadkom z knižnice sme s otcom prerábali od covidových Vianoc približne dva mesiace,“ prezradil majiteľ. Jeho bistro ponúka okrem denného menu aj neformálne stravovanie, čiže nejaké chuťovky k pivu či vínu alebo k rôznym miešaných nápojom.
„Zákazníci môžu pokojne jesť príborom či rukami, kombinovať rôzne jedlá a nemusia sa hanbiť. Okrem rôznych studených mís, nátierok ponúkajú, ako už názov napovedá, aj špecialitu v podobe slimáka na bylinkovom masle. Smiali sa mi, že kto by to jedol, slizké a nechutné, no dnes je to druhé najpredávanejšie jedlo po bravčových rebierkach,“ uzavrel Martin, ktorý zahrnul slimáka aj do loga svojho podniku.
Filozofiou celého bistra totiž je veci robiť uvoľnene tak, aby hosť dokázal na chvíľku spomaliť. O tom, že sa im skutočne darí napĺňať svoje predsavzatie, svedčia recenzie domácich či cezpoľných, ktorí sem zavítali.
Najobľúbenejšie jedlá
1. Bravčové rebierka s BBQ omáčkou ..................................14 €
2. Slimáky na bylinkovom masle .........................................12 €