Hlavné jedlo
Budete potrebovať:
- 2 mladé cukety
- 1 väčšiu cibuľu
- cesnak podľa chuti
- čerstvé šampiňóny (počet závisí od objemu vydlabaného korýtka v cukete)
- biele víno
- smotanu na varenie
- syr na strúhanie
Postup:
Cukety prekrojte na polovicu a vnútro vydlabte, odložte na bok. Na rozohriatej panvici osmažte cibuľu a pridajte do nej cesnak, ktorého množstvo si zvoľte podľa vlastných preferencií. Medzitým si nadrobno nakrájajte šampiňóny, ktoré pridajte k cibuli spolu s vydlabanou a nakrájanou dužinou z cukiny. Keď sa zatiahnu, prilejte k nim trochu bieleho suchého vína. Chvíľu nechajte povariť a zredukovať. Prilejte smotanu na varenie a za občasného miešania počkajte, kým zmes zhustne. Nezabudnite osoliť. Pripravenú zmes odstavte a ešte teplú naplňte do vydlabaných cukiet. Pripravené plnené cukety posypte v zapekacej miske strúhaným syrom. Zapekajte v rúre vyhriatej na 190 °C 15 minút. Jedlo je výborné bez akejkoľvek prílohy, no pokiaľ by sa vám niečo k tomu žiadalo, nič nepokazia zemiaky alebo hrianky s cesnakom.