Hlavné jedlo
Budete potrebovať:
- 1 cibuľu
- 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- 150 g ryže arborio
- 150 ml zeleninového vývaru
- 1 väčšiu cuketu
- 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate
- 100 g nastrúhaného čedaru
- štipku muškátového orieška
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- maslo
Postup:
V hlbšej panvici rozpáľte olej, pridajte cibuľu nasekanú na jemno a 5 minút opekajte. Vmiešajte prelisovaný cesnak a 2-3 minúty opekajte s cibuľou na miernom ohni. Prisypte ryžu a za stáleho miešania opekajte 5 minút. Potom prilejte 150 ml horúceho vývaru a na miernom ohni varte asi 5 minút, kým ryža nevsiakne všetku tekutinu. Prilejte zvyšný vývar, umytú a nastrúhanú cuketu a varte pár minút, kým ryža celkom nezmäkne a nebude krémová. Panvicu s rizotom odstavte z ohňa, pridajte maslo, petržlenovú vňať a nastrúhaný čedar. Ochuťte soľou, korením a štipkou muškátového orieška. Zľahka premiešajte a ihneď podávajte.