Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.08.2024 09:00 | Správy | Servis

Máte chuť na niečo sladké a svieže? TIETO 2 koláče ulahodia vašim chutiam! Zvládnete ich ľavou zadnou

Sladké prekvapenie pre svojich milovaných upečiete raz-dva. Najprv sa však spolu vyberte na ovocie. Budete ho potrebovať veľa.

Otvoriť galériu
Piškótová torta s makovým krémom a ovocím 

Na 12 porcií budeme potrebovať:

Príprava: 30 minút

Pečenie: 30 minút

Na korpus:

  • 4 vajcia
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 ml horúcej vody
  • 100 ml oleja
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 100 g hladkej múky
  • 140 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • štipku soli
  • maslo a múku na vymastenie formy
  • ríbezľový džem na potieranie korpusu

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g cream cheese (jemný tvaroh)
  • 3 lyžice práškového cukru
  • kôru z 1 citróna
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 60 g mletého maku
  • 500 - 700 g drobného ovocia (čučoriedky, maliny, černice, ríbezle + na ozdobu)
  • práškový cukor na ozdobu

Postup:

Najprv pripravte korpus: Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny. Za stáleho miešania prilejte horúcu vodu a olej, pridajte vanilkový extrakt aj obe preosiate múky s kypriacim práškom. Už len ručne jemne premiešajte. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte pevný sneh a opatrne na dvakrát ho zapracujte do žĺtkovej zmesi. Cesto prelejte do vymastenej a múkou posypanej formy (24 cm) a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 30 minút. Upečený korpus nechajte vychladnúť.

Zamiešajte krém: V mise vyšľahajte mascarpone s cream cheese, cukrom a nastrúhanou kôrou z citróna. Prilejte smotanu, prisypte mak a vyšľahajte do pevného krému. Preneste ho do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou. Korpus rozrežte na 3 pláty. Spodný natrite ríbezľovým džemom a naň vytlačte po celej ploche z vrecka krémové kopčeky. Na tie rozložte drobné ovocie. Aj druhý plát korpusu najskôr potrite džemom a potom ho položte na spodný plát džemovou stranou hore. Opäť naneste krém, rozložte ovocie a zakryte posledným plátom. Tortu nechajte odležať aspoň 2-3 hodiny. Pred podávaním ju poprášte cukrom a ozdobte drobným ovocím.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kk, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

U nás sú pre cudzincov strašiakom najmä pády a skloňovanie.
Nová slová v našom jazyku: Esemeska a čet! Ako ich správne používať?
Spevák Khalid priznal, že je gay.
Foto
Nečakané PRIZNANIE slávneho speváka: Som GAY a je to v poriadku!
Matúš Šutaj Eštok.
Šutaj Eštok bude čeliť odvolávaniu z funkcie: Čo mu opozícia vyčíta?
Nórsky skokan na lyžiach Kristoffer Eriksen Sundal.
Foto
To bolo strašidelné, zúria Nóri: Skokana vymrštila na trať reklama
Ilustračné foto.
Katastrofálne správy: Denne zomrie rukou muža stále viac žien! Slová, ktoré trhajú srdce
Ilustračné foto.
SPOR medzi Čínou a Európskou úniou: Už je to na spadnutie! Vyzerá to tak, že...
Celebritný podvodník mal zneužiť meno Čekovského a údajne aj prezidenta Pellegriniho!
Foto
Celebritný PODVODNÍK: Ako zneužil meno Čekovského či prezidenta Pellegriniho? A takto okradol Plačkovú!
(ilustračné foto)
Čína narušila vzdušný priestor TEJTO krajiny: A to nie je všetko! Čo sa to deje?
(ilustračné foto)
Dopravné peklo začalo! Nehody, kolóny aj poľadovica: Kde sa zdržíte?
Ilustračné foto.
Situácia eskaluje: Neuveríte, koho Rusi zajali v Kurskej oblasti! Ministerstvo reaguje
(ilustračné foto)
Počasie bude nebezpečné! Šialený vietor a... TU si dajte veľký pozor
Členovia Lotz Tria - Igor Františák (zľava), Róbert Šebesta a Ronald Šebesta.
Foto
Umelecké trio Lotz Trio oslavuje 20 rokov: Vzácny hudobný nástroj našli NÁHODOU! Neuveriteľný príbeh