Každý deň sme bombardovaní rôznymi varovaniami o rakovine, pričom nás údajne ohrozuje obrovské množstvo návykov a potravinových skupín. Registrovaná rakovinová dietologička Nichole Andrews však teraz na svojom TikToku tvrdí, že zníženie rizika vzniku rakoviny je oveľa jednoduchšie, než by ste si mohli myslieť. Informuje o tom portál Ladbible.
Alkohol a tabak
"Tabak je dobre známy, ale alkohol nie je pre väčšinu ľudí taký zrejmý. V skutočnosti asi 50 percent Američanov ani nevie, že alkohol zvyšuje riziko vzniku rakoviny,“ začala menovať Nichole.
Spracované mäso
Podľa tejto odborníčky musíte dať zbohom hamburgerom a plným anglickým raňajkám. "Číslo tri sú spracované mäsa, údeniny, slanina, klobásy, tie predvarené mäsa v obchodoch. Tie zvyšujú riziko kolorektálnej rakoviny pri akejkoľvek konzumácii. Čím viac konzumujete, tým vyššie je riziko kolorektálnej rakoviny," pokračovala odborníčka.
Nadmerný telesný tuk
Nichole vo videu ďalej vysvetľuje, že ďalším faktorom je nadmerná úroveň telesného tuku vo vašom tele, ktorú budete chcieť dostať na zdravšiu úroveň, ak v živote nechcete bojovať s rakovinou.