Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.10.2014 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Nekonečný príbeh lásky Puškárovej a Švajdu: Zlatici plán vyšiel

Trpezlivosť ruže prináša! Aj tak by sa dal okomentovať príbeh lásky markizáckej moderátorky Zlatice Puškárovej (37) a jej kolegu Patrika Švajdu (42).

Po dlhých 14 rokoch osudovej lásky i vzťahových turbulencií sa Švajda odhodlal spraviť veľký krok vpred. Pokľakol pred matku svojho syna Lea (4) a požiadal ju o ruku. Aká bola ich spoločná cesta? Čomu všetkému museli čeliť? A kedy sa dočkáme svadby?

Ešte pred pár rokmi tvrdila tvár markizáckych Televíznych novín Zlatica Puškárová, že žiť vedľa Patrika Švajdu len tak nadivoko jej vyhovuje. „Náš vzťah nie je o bielych svadobných šatách. Nikdy som nemala potrebu uisťovať sa o vzájomných citoch formou svadby. Priznávam, že súčasný stav je dokonca pre mňa vzrušujúcejší,“ povedala blondínka pred piatimi rokmi na tému svadba. Čo iné jej však zostávalo tvrdiť, keď Patrik o svadbe nechcel ani počuť? „Už som bol raz ženatý a teraz nechcem dumať, či to bolo prvý a posledný raz,“ zaryto vtedy tvrdil moderátor. Čas však odvtedy dozrel, ich vzťah prešiel niekoľkými skúškami a vo februári 2010 dokonca prišiel na svet ich spoločný syn Leonard. Nakoniec sa Zlatka dočkala. Tento týždeň urobil Paťo obrovské romantické gesto. Po dlhých 14 rokoch symbolicky pokľakol pred matkou svojho syna na lúke a požiadal ju o ruku. Puškárová sa neubránila slzám dojatia. Veď cesta k vytúženému zásnubnému prsteňu rozhodne nebola ľahká.

 

Zaláskovaní

Príbeh ich romantickej lásky sa začal písať ešte v deväťdesiatych rokoch, keď obaja štartovali kariéru v televízii Markíza. Zlatka bola mladá, ambiciózna žena, ktorá už v roku 1998 kočírovala v televízii politickú reláciu Na telo. Patrika na konkurz do Záhorskej Bystrice, vtedy ešte ako neznámeho učiteľa telocviku, s dobrým úmyslom a netušiac, že o muža príde, prihlásila jeho vtedajšia žena Slávka. Tá sa s Paťom zoznámila na strednej škole. Zamilovali sa do seba, povedali si „Áno“ a po čase sa im narodili synovia - Patrik a Samko. Švajdovci sa rozhodli, že na južnom Slovensku, neďaleko od moderátorových rodičov si postavia dom. Lenže osud mal s touto rodinou iné plány. Otec dvoch malých synov čoskoro nastúpil do televízie Markíza ako športový moderátor. Netrvalo však dlho a stal sa vychytenou tvárou večerného spravodajstva.

Do práce chodil na týždňovky a doma u manželky so synmi v Lipovej (okres Nové Zámky) sa ukazoval čoraz zriedkavejšie. Dlhé chvíle v Bratislave si totiž krátil pri svojej mladej atraktívnej kolegyni Zlatici. Zrazu mu tento mimomanželský „bočák“ prerástol cez hlavu.


Muž dvoch žien

To, že Zlatica a Paťo sú viac ako len kolegovia, videla celá Markíza. Svoj milenecký románik sa im ututlať nepodarilo. A hoci Patrik bojoval sám so sebou a tvrdil, že rozvádzať sa nechce, netrvalo dlho a nasťahoval sa k Zlatici do bytu na bratislavských Dlhých dieloch. Manželský trojuholník síce neprospieval nikomu, ale moderátor sa nevedel odpútať ani od Zlatice, a ani od svojich malých detí. A vzdať sa ho zrejme nemienila ani jedna z jeho žien. V roku 2004 si už Paťo so Zlaticou bez zábran užívali spoločnú dovolenku na Kréte. Z úzadia vtedy zrazu vystúpila Švajdova podvádzaná manželka a na plné ústa prehovorila o manželovej nevere. „Náš vzťah fungoval, viem to ja, manželovi rodičia a vie to aj manžel. Niekto mi ukradol manžela a otca našich detí,“ rozhorčene vyjadrila svoje emócie pre týždenník Život Slávka Švajdová. Paťo však všetky tieto obvinenia odmietal a svoju milenku Zlatku obhajoval. „To, že so Slávkou nežijem, je dôsledok našich vzájomných nezhôd a za rozpad manželstva rozhodne nie je zodpovedná Zlatica,“ bránil sa záletník. A práve Zlatica bola tá, ktorá Paťa do ničoho netlačila, len trpezlivo vyčkávala a nechala veci plynúť. Oplatilo sa. V roku 2005 už mala Slávka všetkého dosť a podala žiadosť o rozvod. Televíznym milencom sa uľavilo. Cesta už nebola zarúbaná.

Starostlivý otec

Hovorí sa, že po búrke vyjde aj slnko. Už dva roky po rozchode emócie na oboch stranách poľavili a Paťo začal svoj voľný čas venovať aj deťom.

Ako starostlivý otec dbal na to, aby im chýbalo čo najmenej. S exmanželkou a deťmi moderátor často trávil aj spoločné Vianoce a Zlatica to v tichosti diplomaticky akceptovala. Raz dokonca dostala aj od ženy svojho milenca esemesku s drsným odkazom. „Paťo si vždy zariadi Vianoce tak, aby bol na Štedrú večeru u nás!“ Aj po narodení ich spoločného syna Lea trávili Štedrý večer oddelene, Zlatica bola tá druhá.

Nakoniec sa jej však podarilo nájsť si cestu aspoň k Paťovým rodičom. Tí sa s budúcou nevestou postupne zmierili, keď videli, že medzi ich synom a blonďavou moderátorkou nešlo len o krátkodobý flirt, ale je v tom skutočná láska.


Kríza vo vzťahu

Hoci svoj harmonický vzťah si utužovali luxusnými dovolenkami, nevyhli sa tvrdej skúške. V roku 2008 si totiž Švajda popri fádnom moderátorskom saku navliekol aj sexi tanečnícky trikot. Svoju vypracovanú postavu naplno predviedol bývalý telocvikár v markizáckej tanečnej šou Bailando. Paťo, ktorého diváci doposiaľ poznali len ako suchára z obrazovky, sa zrazu úspešne vlnil na parkete ako Travolta v Horúčke sobotňajšej noci. A to, že sa zrodil nový televízny sexidol, neuniklo najmä ženskému publiku.

Verejnosti však neušlo, že Paťo sa začal k svojej partnerke správať odmerane. Hoci bodoval u žien, Zlatica rozhodne nestála v jeho tieni a vo svojej politickej relácii na Markíze často dávala zabrať slovenským politikom. Stala sa z nej profesionálka, čo dokazovali aj početné ocenenia, ktoré získala. To očividne nezvládal Paťo a po chodbách televízie sa pošuškávali správy, že na Zlaticine úspechy žiarli. Moderátorka však svojho partnera bránila ako levica. „Sme vyrovnaní partneri a Patrik je jeden úžasne úspešný, vzdelaný a inteligentný človek, ktorý nemyslí len na seba.“

Nevera?

Patrikovo odmerané správanie k Zlatici vyvolávalo rôzne dohady. Voľnosť vo vzťahu so Zlaticou mu dávala krídla. V marci 2009 počas markizáckej tanečnej súťaže Lets Dance lietal najmä s atraktívnou tanečnicou Katkou Štumpfovou (27) na rôzne akcie, kde spolu predvádzali tanečné kreácie.

Špekulácie o tom, že ich nespája len láska k tancu, ale i čosi viac, nabrali na obrátkach, keď Patrika novinári v noci „nachytali“, ako opúšťa Katkin byt. Patrik to poňal ako útok na svoju osobu a všetko dementoval. „Je to totálna kačica a blbosť. Nebudem si predsa ničiť pekný vzťah iným vzťahom. Nechápem tieto hry,“ povedal Švajda rázne v máji 2009. To, že Zlaticu trápi a niečo nie je v poriadku však bolo očividné. Zrieknuť sa ho však nemienila a celý čas stála po jeho boku. „Paťovi verím a stojím pri ňom. Nemala by som dôvod zostávať v nefungujúcom vzťahu,“ tvrdošijne si obhajovala svojho Patrika.


A prišiel Leo

Puškárová sa nikdy netajila tým, že si túži dokončiť vysokú školu a po tridsiatke chce aj dieťa. To, že dvojica plánovala rodinu, naznačoval aj fakt, že sa po deviatich rokoch presťahovali do väčšieho spoločného bytu. A čoskoro dvojica v snahe zažehnať krízu svoj vzťah posunula ďalej. V auguste 2009 sa Puškárová pochválila radostnou novinou, že je v treťom mesiaci tehotenstva a čakajú s Patrikom bábätko. To, že dvojica dieťatko plánovala, potvrdili aj Paťova mama Marta a Zlaticina mama Erika. Obe sa na vnúčatko tešili, podobne, ako aj Patrikove deti na nového súrodenca. Malý Leonard prišiel na svet cisárskym rezom a symbolicky na Valentína v roku 2000. „Prežíval som to emotívne. V prvom rade je to veľké šťastie a som v očakávaní, čo z neho vyrastie,“ povedal krátko po pôrode dojatý Švajda. A keď sa ho novinári opatrne opýtali, či už teraz bude konečne nasledovať svadba, zmietol ich otázku zo stola. „V tom zatiaľ nemáme plány.“

Stále spolu

Po expresnej štvormesačnej materskej sa Puškárová v plnej kondícii opäť vrátila pred kamery. „Leo je teraz u mojich rodičov, ktorí sa o neho fantasticky postarajú,“ vysvetlila moderátorka. Švajda v tom čase cestoval každú nedeľu za svojimi synmi do Nových Zámkov. Popri náročných moderovačkách, keď sa obaja Leovi rodičia ako markizácke hviezdy striedali pred kamerami, chodili na dovolenky. Medzitým sa niekoľkokrát objavili falošné poplašné správy, že moderátorka je opäť v tom. V októbri 2013 nakoniec dvojica po prvýkrát zasadla do spoločného moderátorského kresla markizáckych televíznych novín. Netvoria tak pár len v súkromí, ale už aj pred kamerami. Stali sa najvychytenejšou moderátorskou dvojicou.


Zásnuby

Prišlo to nečakane. Po dlhých 14 rokoch lásky urobil Švajda nečakané romantické gesto - pokľakol pred milovanú Zlatku a požiadal ju o ruku. Stalo sa tak na prechádzke v horách pri Zvolene. „V tom kraji vyrastala Zlatkyna rodina, navyše, dôležitá bola aj symbolika jesene, ktorú máme radi, a tiež jelenej ruje. To bol taký poľovnícky motív,“ povedal Novému Času Švajda, ktorý je známy tým, že je veľkým milovníkom poľovačiek. „Emócie boli silné a zosilnené počasím - bola inverzia, kraj bol zaliaty hmlou, hore svietilo slnko. Bolo to neopakovateľné. Detaily si uchováme v našich dušiach,“ netajila radosť Zlatica.

Švajdova poľovnícka vášeň ovplyvnila jeho netradičný vkus. Dojatú Zlaticu totiž požiadal o ruku s prsteňom, na ktorom je vyobrazená hlava ručiaceho jeleňa. „Je ručne vyrobený a jediný na svete. Obaja máme radi obdobie jesene, keď sa z kopcov ozýva jelenia láska,“ vysvetlil Švajda. Šperk z kombinácie bieleho a žltého zlata so zeleným zirkónom moderátora vyšiel na približne 2 500 eur. Po úspešných zásnubách tak konečne môže prísť aj svadba. Kedy? „Ako sa hovorí - do roka a do dňa by sa to malo zrealizovať,“ uzatvára Švajda.

Český sexuológ Radim uzel: Puškárová má Švajdu omotaného okolo prsta 

Švajda po dlhých 14 rokoch konečne požiadal Puškárovú o ruku. Prečo to Švajdovi tak dlho trvalo? Nebol si partnerkou istý? Nechával si otvorené zadné dvierka?

U nás v Česku sa tomu hovorí žiť na „psí knížku“. Nie je to príliš lichotivé, ale zato stále častejšie. O trvalú manželskú zmluvu usiluje obyčajne žena, aby mala zaistené trvalé plnenie manželských záväzkov. Mužom sa darí niekedy dlhodobo, inokedy dokonca celoživotne tento trvalý záväzok odmietať. A niekedy sa to predsa len podarí, hoci aj po 14 rokoch.

Puškárová v minulosti Švajdu kryla, média pritom písali o nevere. Hoci sa viditeľne trápila a v súkromí mali problémy, navonok predstierala, že sa nič nedeje a zastávala sa ho.

Vo väčšine krajín sveta existuje viacženstvo. Pokiaľ má muž niekoľko manželiek, je nevera zbytočná. U nás, v oblasti židovsko-kresťanskej kultúry je uzákonená monogamia, takže je nutné s neverou, a práve u mužov, viac-menej počítať. Neverou sa nikto verejne nechváli a pokiaľ sa to dá, utajuje ju. Bohužiaľ, väčšinou skôr alebo neskôr, pravda vždy vypláva na povrch.

Moderátorský pár vídať stále spolu. Nielen v súkromí, ale aj na televíznych obrazovkách spoločne moderujú televízne noviny. Nemôže táto pracovná deformácia ich vzťahu uškodiť?

Všeobecne je známe, že spoločné zamestnanie častejšie vedie k osobným nezhodám a konfliktom. Manželské poradne v takýchto prípadoch odporúčajú oddelenú dovolenku, aby si partneri od seba oddýchli.

Švajda je zanietený milovník poľovačiek. Aj preto pred Puškárovú symbolicky pokľakol na lúke, kde jej dal zásnubný prsteň s vyobrazením ručiaceho jeleňa. Zdá sa vám to vhodné? Puškárová je každý deň na obrazovke, určite by sa rada pochválila aj kamarátkam, ale nosiť hlavu jeleňa na prstenníku môže byť prinajmenšom zvláštne?

Hlava jeleňa na prsteni môže predstavovať priaznivý erotický symbol - jeleňa má totiž omotaného okolo prsta. Pokiaľ je na prstenníku, nemôže trúbiť v lese a lákať iné lane. A americké výskumy jednoznačne hovoria, že priaznivá ekonomická situácia darcu prsteňa priaznivo ovplyvňuje partnerské sexuálne reakcie.

Ako išiel čas

Október 2014: Patrik požiadal milovanú Zlaticu o ruku.

December 2013: Zomrel legendárny ruský vojenský konštruktér Kalašnikov.

Október 2013: Puškárová a Švajda začínajú spoločne moderovať Televízne noviny na Markíze.

Marec 2011: Zemetrasenie v Japonsku poškodilo reaktory jadrovej elektrárne vo Fukušime.

Február 2010: Narodil sa Leonard, vytúžené spoločné dieťa Zlatice a Patrika.

Január 2010: Haiti zasiahlo ničivé zemetrasenie.

Júl 2009: Zaľúbenci sa presťahovali do spoločného bytu na bratislavských Dlhých dieloch.

August 2006: Hedviga Malinová oznámila, že ju v Nitre napadli dvaja muži.

2005: Švajdova manželka Slávka podala žiadosť o rozvod.

September 2001: Teroristický útok na newyorské Dvojičky a budovu Pentagónu.

2000: Športový moderátor Patrik Švajda začal chodiť s kolegyňou Zlaticou Puškárovou.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Stoltenberg po 10 rokoch odchádza z čela NATO: Varovanie pre Spojené štáty a Európu!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Ukrajina sa chystá na niečo prelomové: Veľké zmeny sa dotknú celej krajiny
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci sa venovali návrhu na prijatie uznesenia: Reagovať má na začlenenie nového práva do Charty základných práv EÚ
Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin
Šéf ruskej dumy šokoval najnovším vyhlásením: Slová o svetovej VOJNE a SATANOVI
Vykurovanie
Dobrá správa pre obyvateľov Žiaru nad Hronom: Odstávka je na konci!
Princ George prišiel na svet 23. júla v roku 2013.
Foto
Princezná Kate musela po pôrode prekusnúť horkú pilulku: Pravidlo, ktoré ju ranilo
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Shengen nie je podľa Blanára úplne funkčný: Nelegálna migrácia si vyžaduje riešenie
Desať miliárd eur z kohézneho fondu Európskej únie (EÚ) považuje predseda vlády SR Robert Fico za "obrovskú pomoc".
Robert Fico považuje miliardy eur z fondu EÚ za obrovskú pomoc: Pri tomto najmä pomôžu!
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová
So škodami po záplavách pomôže Únia: K miliónom z fondov sa dostane aj Slovensko!
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
SHMÚ varuje: Hrozia ďalšie povodne! Tieto okresy sú v ohrození
Ilustračné foto.
Ako zistiť, že je niekto ALKOHOLIK: 8 varovných príznakov! TAKTO ho identifikujete
Protest proti ministerke Šimkovičovej v Bratislave.
Foto
Proti Šimkovičovej protestovali v 14 mestách Slovenska: Hanba! Kričali rozhnevaní umelci