Keď sa vracal domov, začal mať vážne ťažkosti s dýchaním. Bol už len pár metrov od svojho domu, keď zastavil, aby vyhľadal pomoc. Skôr než niekoho našiel, zrútil sa na zem. Utrpel zástavu srdca spôsobenú anafylaxiou. Marca previezli do nemocnice v talianskom Terste, ale jeho stav sa zhoršil a upadol do kómy. O niekoľko dní neskôr zomrel. Informoval portál Metro.
Šéfkuchár bol známy najmä vďaka tekvicovému cappuccinu v jedlom pohári, v ktorom boli zamiešané opražené mandle a plátky foie gras. Počas svojej kariéry získal niekoľko ocenení, pričom jeho sláva a uznanie siahali aj za talianske hranice. Podľa správ miestnych médií bol niekoľko rokov jedným z pilierov združenia terstských kuchárov a talianskym veľvyslancom združenia kuchárov z európskych a stredomorských regiónov.