Blanšírované fazuľky s cesnakom a so strateným vajíčkom
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 400 g zelených fazuliek
- 1 lyžicu masla
- 1-2 strúčiky cesnaku
- štipku cukru
- citrónovú šťavu
- soľ, mleté čierne korenie
Na stratené vajcia:
- 4 vajcia
- 1 lyžicu octu
- soľ, mleté čierne korenie
Príprava: 10 minút
Pečenie: 12 minút
Postup:
Do hrnca dajte maslo a pridajte očistené fazuľky. Ochuťte prelisovaným cesnakom a krátko opražte. Prilejte malé množstvo vody a fazuľky duste asi 8 minút, aby zostali krehké. Pridajte cukor, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Urobte stratené vajcia. V malom hrnci nechajte zovrieť vodu s lyžicou octu. Vo vode vidličkou urobte vír a opatrne do nej vlejte vajce. Lyžicou formujte okraje vajíčka a varte ho asi 3 minúty. Rovnako pripravte ďalšie vajcia. Fazuľky podávajte s osoleným a okoreneným strateným vajíčkom.