Fileta Mignon s fazuľkami a farebným šalátom
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 800 g sviečkovice
- 1 lyžicu oleja
- podrvené ružové korenie
- 300 g zelených fazuliek
- listy rôznofarebných šalátov
- 150 g fety
Na zálievku:
- 6 lyžíc olivového oleja
- 1 lyžicu dijonskej horčice
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- soľ, mleté čierne korenie
Príprava: 40 minút
Pečenie: 10 minút
Postup:
Mäso narežte na 200-gramové porcie a nechajte aspoň 20 minút odležať pri izbovej teplote. Ružové korenie podrvte. Steaky obaľte v korení a pokvapkajte olejom. Na rozpálenej panvici (môžete ju aj zľahka potrieť olejom) opekajte z každej strany 2,5 až 3 minúty (stupeň medium). Nechajte 5 minút odležať. Fazuľky blanšírujte v osolenej vode 5 - 6 minút. Prudko ochlaďte v ľadovej vode, aby si zachovali farbu. Z uvedených surovín pripravte zálievku. Do misy dajte listy farebných šalátov, pridajte fazuľky a zalejte zálievkou. Zľahka premiešajte a pridajte namrvenú fetu. Na taniere dajte porciu šalátu a filetu mignon. Môžete podávať.