Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.08.2024 00:00 | Špeciálne projekty
Špeciálny projekt

Ako vyhrať nad šedinami? S TÝMTO budú vlasy TMAVŠIE po každom umytí

Šedivenie vlasov je bežný jav, ktorému sa, žiaľ, nevyhne nikto. Ak vás však ráno pohľad do zrkadla hnevá natoľko, že vaše kedysi zdravé sebavedomie začne pokrivkávať, je načase s tým niečo robiť. Nie je totiž nič lepšie, než sa vo svojom tele cítiť dobre. A vďaka modernej technológii si už aj páni môžu šediny skryť. A to naozaj jednoducho - stačí si len umývať vlasy tým správnym šampónom.

Keď muži začnú šedivieť, môže to v nich vyvolať širokú škálu emócií, od zmätku a úzkosti až po prijatie a hrdosť. Šedivenie je prirodzenou súčasťou starnutia, no pre mnohých mužov je to aj zlomový bod, ktorý ich núti zmieriť sa so zmenami v ich vzhľade. O to ťažšie to je pre mužov, ktorým sa začnú šediny tvoriť v pomerne mladom veku. 

Šedivenie vlasov sa vyskytuje v dôsledku zníženia produkcie melanínu, pigmentu zodpovedného za farbu vlasov. Tento proces je ovplyvnený niekoľkými faktormi, vrátane genetických predispozícií, hormonálnych zmien a zdravotného stavu, no najmä vekom. A hoci sa niektorí môžu zo svojim novým vzhľadom stotožniť, väčšina má úplne opačný názor. Rozsiahle štúdie v Nemecku poukázali na to, že 7 z 10 opýtaných mužov spokojných nie je a myslia si, že ich šediny robia staršími.

Na vlastnej koži si trápením prešiel aj Berlínčan Christian (37), ktorý sa so šedivením nechcel zmieriť, no na farbenie vlasov nemohol ani pomyslieť. "Teraz si myslím, že každý, s kým hovorím, sa len pozerá na moje šedé vlasy. Samozrejme, je to nezmysel, ale stále si pripadám trochu veľmi mladý na to, aby som to nosil ako štýl," zúfal mladý muž, ktorý sa svojej pôvodnej farby nechcel vzdať.

Našťastie, pre mužov ako je Christian konečne existuje riešenie a nemusia siahať po farbe na vlasy, ktorá dokáže spôsobiť viac nepríjemností ako úžitku. "Odtiene z drogérie mi neprišli presvedčivé - nikdy to nie je môj správny odtieň vlasov, robí to neporiadok v kúpeľni a po troch týždňoch sa šediny znova objavujú," prezradil smutne Christian, ktorý v boji proti šedinám skúšal všetko, no ten pravý efekt dosiahol až pri novom unikátnom šampóne Alpecin Grey Attack.

Otvoriť galériu

Čo si však najviac chváli je to, že kvôli šedinám nemusí navštevovať drahé salóny, a vie si špičkový prípravok aplikovať sám v pohodlí domova bez neporiadku. Zmizli i obavy z nesprávneho odtieňa farby, pretože šampón Alpecin Grey Attack ťaží z prirodzenej farby vlasov. Po každom použití totiž vlasy po troške tmavnú a trpezliví sa dočkajú výsledkov už po 2 - 4 týždňoch

Otvoriť galériu

„Alpecin Grey Attack je v mojej kúpeľni takmer dva týždne. Môj prvý dojem je veľmi pozitívny, už vidím mierny efekt. V skutočnosti som vymenil šampón a vyriešil tri problémy naraz – to ušetrí veľa času a nakoniec aj peňazí,“ pochvaľoval si Christian, ktorý šampón zaradil do svojej každodennej rutiny. Keď dosiahnu jeho vlasy farbu, po akej túži, šampón jednoducho začne používať zriedkavejšie, len aby udržal odtieň, ktorý sa mu páči. Vznikne tak trvalá farba vlasov, ktorá sa nevymýva a odrastá až spolu s vlasmi.

Zaujímavé je však i to, čo robí Alpecin Grey Attack tak výnimočným. Vďaka vedeckému výskumu, ktorý zistil, čo spôsobuje šediveniu vlasov, bolo možné vytvoriť unikátne zloženie šampónu. Do šampónu bola pridaná látka s názvom 5,6-DHI, ktorá sa v našom tele tvorí pri vzniku tmavého pigmentu. Práve kvôli tejto ingrediencii je tento produkt revolučný a nemá na trhu obdobu. Aktívna zložka sa počas šampónovania hromadí vo vlasoch a reaguje so vzdušným kyslíkom a vďaka tomu vzniká šetrný farebný pigment. Výsledkom je, že tón vlasov postupne tmavne a váš úsmev pri pohľade do zrkadla na vaše nové ja úmerne stúpa. 

Otvoriť galériu

Veľká škoda by však bola, keby ste o svoje nové háro predčasne prišli. A vypadávanie vlasov v pomerne mladom veku, žiaľ, u pánov nie je ničím neobvyklým. Zásadnú úlohu pri začiatku vypadávania vlasov u mužov totiž hrá testosterón. Každý druhý muž, žiaľ, trpí vypadávaním vlasov a v 80% prípadov to nie je ich chyba - príčinou je dedičnosť. Dedí sa totiž citlivosť pokožky hlavy a vlasovej cibuľky na testosterón. Výskumy preukázali, že kofeín má vplyv na stimuláciu rastu vlasov a zároveň pomáha blokovať účinok testosterónu v pokožke.

Tých, ktorí majú obavy, že o svoje vlasy nadobro prídu, preto poteší, že Alpecin Grey Attack sa postará nielen o odtieň vlasov, ale aj o to, aby sa s vami tak skoro nerozlúčili. Vďačiť za to môžete kofeínovovému komplexu, ktorý vlasy chráni pred vypadávaním a zinku s niacínom, ktoré prospievajú zdraviu vlasových korienkov.

Viac informácií o šampóne, ktorý pomohol tisíckam mužov získať ich sebavedomie späť, si prečítajte na stránke www.alpecin.com.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Schwarzenegger dostal čestný doktorát za angažovanosť v ochrane klímy.
Foto
Obrovská pocta: Schwarzenegger dostal čestný doktorát! V tejto oblasti urobil veľké veci
(ilustračné foto)
Komárno je v pohotovosti! Problémy na juhu nespôsobuje už len Dunaj: Mesto uzavrelo kvôli hrozbe cestu
Chlapec pobodal a zranil šesť ďalších detí vo veku 11 až 14 rokov.
Foto
Desivý incident v Portugalsku! Chlapec (12) sa vrátil do školy s nožom v ruke: Hrozné, čo urobil
Rainy weather
Extrémne zrážky potrápili veľkú časť Slovenska: Kde pršalo najviac a kde naopak najmenej?
Caucasian woman holding gavel
Nekompromisný súd v Rusku: Muž kritizoval vojnu na Ukrajine, dostal za to tvrdý trest
Bývalý futbalista Jaroslav Mačák.
Tragédia v slovenskom futbale: Zomrel miláčik trnavských tribún (†50)!
Mladučká Alex bojuje s vážnou chorobou.
Foto
Z bolesti chrbta nočná mora! Lekári si mysleli, že má zápal slepého čreva: Diagnóza ju šokovala
Photo of a place flooded. Overflow.
Aktualizované
Mimoriadna situácia v obci pri Nových Zámkoch! Hladina Dunaja stále STÚPA
Bývalý guvernér Európskej centrálnej banky (ECB) a taliansky expremiér Mario Draghi prehovoril o budúcnosti EÚ.
Je budúcnosť EÚ nahnutá? Mario Draghi vidí 3 scenáre: Rozpad, paralýza alebo...
Happy smiling young golden retriever dog under light gray plaid. Pet warms under a blanket in cold winter weather. Pets friendly and care concept.
Fantázia, čo vedci zistili o psoch: Dokážu nám byť bližší, ako si myslíte
Predseda KDH Milan Majerský (v strede).
Poslanci KDH prekvapili svojím rozhodnutím: Na voľbe členov Rady STVR sa nezúčastnia! Aký majú na to dôvod?
V RTVS už čoskoro nastanú veľké zmeny.
Bitka o miesta v Rade STVR: Desiatky uchádzačov bojujú o post členov! Vieme, kedy parlament rozhodne