Stretnúť copatú, usmiatu Martinu Blaškovú (42) na tatranskom turistickom chodníku nie je problém. Málokto tuší, že cestou na vysokohorskú chatu nesie na chrbte v ruksaku výrobky určené pre potechu chuťových pohárikov zákazníkov. V Poprade má cukrársku výrobu, odkiaľ dodáva sladké pochúťky a torty do tatranských hotelov.
„Raz som sa išla prejsť na Zamkovského chatu a neviem, čo mi to napadlo, no pri okienku som na otázku, čo si dáte, odpovedala, že by som im rada niečo ponúkla. Slovo dalo slovo a doniesla som im naše štrúdle. Potom sa to rozbehlo. Stretla som chatára z Téryho chaty (2 015 m n. m.), Petra Michalka a aj s ním som sa dohodla, že mu donesiem štrúdle. Naposledy som tak urobila v stredu,“ prezradila Martina s tým, že po chutné dobroty k nim chodí aj Viktor Beránek z Chaty pod Rysmi.
„Týždenne takto pripravíme asi 450 štrúdlí. Sú štyri druhy, maková, tá ide najviac, potom orechová, jablková a tvarohová, ktorá ide na odbyt najmenej,“ s podmanivým úsmevom opísala, koľko kusov týchto chutných výrobkov z Popradu dodávajú na vysokohorské chaty.