Známa je v širokom okolí pre svoju špecifickú chuť a vynikajúcu kvalitu. Súčasťou bohatého programu osláv bol remeselnícky jarmok a rôzne súťaže - o najťažšiu kapustu, dyňu, najkrajšie dyňové strašidlo...
K divácky najatraktívnejším však patrí súťaž vo varení kapustnice pod názvom My varíme ze zelá. Zúčastnilo sa na nej jedenásť družstiev a vôňa kyslej kapusty, smaženej cibuľky či údeného mäsa lákali okoloidúcich. Čo družstvo, to vlastný recept, ale len jedno mohlo byť víťazom. Trojčlenná porota rozhodovala o farbe, vôni a chuti kapustnici. Najlepšie obstála Školská jedáleň Stupava takmer s plným počtom bodov.
Víťazný recept Miloša Lachkoviča
Suroviny:
150 g bravčového mäsa z pliecka
150 g údenej krkovičky
údená klobása
za hrsť sušených húb
6 sušených sliviek
400 g kyslej kapusty
stredne veľká cibuľa
masť
soľ
nové korenie
mletá červená paprika
bobkový list
Postup: Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, pridáme červenú papriku a zalejeme vodou. Bravčové a údené mäso nakrájame na kocky, vložíme do hrnca spolu s kapustou, hríbmi, so slivkami, pridáme zvyšné ingrediencie a varíme približne 2 hodiny. Zemiaky uvaríme zvlášť a až potom ich vložíme do kapusty.