Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.08.2024 00:00 | PR články
PR článok

Ako sa nestať hejterom a užiť si dovolenku?

Sťažnosti turistov a dovolenkárov sú v niektorých recenziách cestovných kancelárií alebo ubytovacích zariadení občas naozaj bizarné. Ako si nenechať pokaziť dovolenku a zároveň nebyť na smiech z vlastnej nevedomosti?

Otvoriť galériu
Zdroj: Union

Ísť na dovolenku s cestovnou kanceláriou má svoje výhody – vyberiete a zaplatíte si pobyt, je o vás postarané. Cestovná kancelária zabezpečí dopravu, ubytovanie aj stravu. Žiadne starosti, idete a užívate si pobyt.  
 
Problémy môžu nastať vo chvíli, keď sa realita nestretne s vašou predstavou. Niekedy to môžu spôsobiť neúplné informácie o pobyte, preto máme pre vás niekoľko odporúčaní, na ktoré by ste pred dovolenkou mali myslieť.

Úplne najdôležitejšie je (a veľa ľudí na to zabúda) – mať platné cestovné doklady. A nestačí ich mať platné len počas pobytu, veľa krajín totiž vyžaduje platnosť pasu aj šesť mesiacov po odchode.  

Rovnako sa neoplatí zabúdať na cestovné poistenie. Kvalitné cestovné poistenie vás podrží, ak sa vám stanú rôzne nepríjemnosti – neplánovaného dovolenkového pobytu v nemocnici až po stratené či ukradnuté cestovné doklady.

Otvoriť galériu
Zdroj: Union

Ako sa vyhnúť sklamaniu na dovolenke? 

Ideálne je, dobre si premyslieť, ako by ste chceli vašu dovolenku stráviť, aké prostredie preferujete, aké sú vaše nároky na ubytovanie a jedlo.  

Ak letíte k moru, okrem informácií z cestovnej kancelárie je fajn čerpať informácie aj z iných zdrojov. Overte si, kde sa letovisko nachádza, či napríklad nie je v príliš veternej časti, aký je prístup do mora, či tam nie sú medúzy (ak vám prekážajú), aké sú podmienky na plávanie alebo šnorchlovanie.  

Tiež si nezabudnite prečítať recenzie na ubytovanie, najlepšie na rôznych ubytovacích portáloch. Dozviete sa dôležité podrobnosti, ktoré môžu mať vplyv na vaše rozhodovanie a výber.  

Ak si objednávate zájazd online, skontaktujte najprv cestovnú kanceláriu a vyžiadajte si podrobné informácie o pobyte, o tom, ako tam môžete tráviť čas, aké sú možnosti prepravy na mieste a podrobnosti o vašom príchode aj odchode z ubytovacieho zariadenia. 

Otvoriť galériu
Zdroj: Union

Vhodné je aj prečítať si niečo o miestnych zvykoch, aby ste neboli prekvapení napríklad zavretými obchodmi počas siesty alebo obmedzenými možnosťami dohovoriť sa s domácimi obyvateľmi. 

Dostatok informácií vám totiž pomôže vyhnúť sa zbytočným sklamaniam a nenaplneným očakávaniam. Napríklad nechcenej nudapláži v tesnej blízkosti tej vašej, hlučnému a rušnému prostrediu pri hoteli alebo, naopak, nedostatku spoločenského života na odľahlom mieste.  

Dobrá príprava zahŕňa aj dobre zvolené cestovné poistenie. Nikdy neviete, čo sa môže prihodiť a spoliehať sa na vlastnú peňaženku či Európsky preukaz zdravotného poistenia sa naozaj neopláca. Neobmedzené liečebné náklady pri nečakanej hospitalizácii, podpora a pomoc prostredníctvom asistenčných služieb 24 hodín denne, voliteľný rozsah poistenia podľa vašich potrieb a zaujímavé doplnkové poistenia sú zárukou, že aj v prípade nepríjemností sa vaša dovolenka nezmení na nočnú moru.  

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Minister životného prostredia SR Tomáš Taraba.
Extrémne počasie robí obavy už aj Tarabovi: Chce zvolať KRÍZOVÝ štáb! Slovensko sa už pripravuje
Michal Šimečka (40), predseda PS
Šimečka a jeho rodina dostáva desivé VYHRÁŽKY: Útočia aj na jeho dcéru! Líder PS začal konať
Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump a viceprezidentka Kamala Harrisová.
ZVRAT v boji o prezidentské kreslo v USA?! Prieskum ukázal niečo prekvapivé
Pre Mira bola mama aj najlepšou kamarátkou.
Foto
Náročné obdobie Mira Jaroša: Po smrti mamy († 69) Štefánie prišla zmena! Z tohto vám nabehnú zimomriavky
11. 1. 2024. Madrid. (Španielsko) Múzeum Prado, jeho stavba sa začala v roku 1787.
FotoVáš Tip
Ivan čakal na splnenie svojho sna 30 rokov: Svet precestoval s malým kufríkom! Aha, čo mu urobil colník na Fidži
Ilustračné foto
Strašné správy: Pád vrtuľníka si vyžiadal obete aj zranených! Prekvapivé výsledky vyšetrovania
Stefi bojuje s rakovinou už tretíkrát.
Foto
Slovenská speváčka TRETÍKRÁT bojuje s rakovinou: Dozvedela sa o nej NÁHODOU! Silný ODKAZ ľuďom
Ilustračné foto.
Trnava musela kvôli HROZBÁM počasia zasiahnuť: Ruší tradičné podujatie! Ohrozená je bezpečnosť
Ilustračné foto.
Vyrastie v meste NOVÝ zimný štadión? Pozrite sa, čo prezradil primátor! Už začali s...
Monika Beňová a Veronika Cifrová Ostrihoňová.
Obavy, že Slovensko príde o 19,5 miliardy € z eurofondov: Ako situáciu vidia Beňová a Ostrihoňová?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Veľká radosť pre Ukrajinu: Dohoda, ktorú potrebovali ako soľ! O čo ide?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD)
Rezort vnútra nakúpil 118 áut: Zo sumy, ktorú zaplatili, padnete na zadok! Aha, o aké značky ide