Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.08.2024 10:09 | PR články
PR článok

Známe Slovenky a ich mamy bojujú proti kyberšikane

Známe Slovenky Eva Evelyn Kramerová, Katarína Becca Balážiová a Katka Koščová sa rozhodli prehovoriť. Prehovoriť o svojich trpkých skúsenostiach s kyberšikanou. Ony a najmä ich mamy chcú upozorniť na závažnosť tohto problému. Ten sa však netýka iba celebrít, ale aj bežných ľudí, vrátane mnohých detí.

Evelyn, známa slovenská komička, herečka a influencerka, denne čelí nenávistným komentárom a správam na sociálnych sieťach. „Mojej dcérke píšu na internete hrozné správy. Že je škaredá, že by sa mala hanbiť a nie pretŕčať. Na takú situáciu nie ste ako matka vôbec pripravená,“ hovorí mama Evelyn. Táto realita je každodennou súčasťou života mnohých influencerov, ktorí sa snažia tvoriť pozitívny obsah, no často sú konfrontovaní s hrubou a bezohľadnou kritikou.

Otvoriť galériu
Zdroj: Orange

Aj mama Kataríny Balážiovej, známej ako Becca, ktorú môžete poznať hlavne z rádia či sociálnych sietí, sa podelila o podobné skúsenosti. „Nechápala som, ako môže niekto tak veľmi nenávidieť moju dcéru. Je to nočná mora každého rodiča,“ priznáva. Becca pravidelne čelí urážkam a vyhrážkam. Tieto komentáre často prichádzajú od anonymných užívateľov, ktorí sa skrývajú za obrazovkami svojich zariadení. 

Otvoriť galériu
Zdroj: Orange

Speváčka Katka Koščová tiež zažila rôzne formy šikany, vrátane kyberšikany, na vlastnej koži. Aj keď je človek pripravený na niečo také, môže to ním poriadne zatriasť a nie je ľahké sa s tým vysporiadať. Pre rodiča môže byť ešte ťažšie vidieť, ako jeho dieťa trpí kvôli anonymným útočníkom na internete. „Ten strach, keď Katke začali chodiť vyhrážky, by som nikomu nepriala. Spravila by som všetko pre to, aby som ochránila svoje dieťa. Žiadne dieťa by nemalo prejsť tým, čím to moje,“ zverila sa mama Katky Koščovej v emotívnom videu

Otvoriť galériu
Zdroj: Orange

Tieto príbehy sú len zlomkom toho, čím si musia známe osobnosti prechádzať. Ešte smutnejšie je, že v rovnakej situácii sa ocitajú aj nevinné deti. Kyberšikana má vážne emocionálne a psychické dôsledky, ktoré môžu zasiahnuť nielen samotné obete, ale aj ich rodiny a blízkych. Orangeu táto situácia nie je ľahostajná, a preto sa dlhodobo, už od roku 2006 venuje problematike internetovej bezpečnosti a rozvíja rôzne formy pomoci. V rámci vzdelávacieho programu Bez nástrah online a špecializovanej webstránky www.beznastrah.online upozorňuje na tento problém a podporuje rodičov a deti v boji proti kyberšikane a iným nástrahám online sveta. Túto myšlienku podporuje aj aktuálna kampaň Influendcérky

Veľký záujem, ktorý vzbudila táto kampaň, dokazuje, aká dôležitá a aktuálna je táto téma. Už počas prvých 24 hodín od spustenia 1. augusta zaznamenala kampaň milión pozretí bez akejkoľvek platenej propagácie. V priebehu nasledujúcich dní sa počet pozretí naprieč sociálnymi sieťami zvýšil na dva milióny a kampaň zasiahla viac ako pol milióna ľudí. Na video na Instagrame reagovali aj mnohé známe osobnosti, ktoré prispeli svojimi komentármi a zdieľaniami, čím ešte viac podporili dosah myšlienky kampane. 

Kyberšikana je problém, ktorý má dopad na širokú verejnosť. Je nevyhnutné, aby sme o ňom hovorili a hľadali spôsoby, ako sa mu postaviť. Rodičia by mali byť oboznámení s tým, čo ich deti zažívajú online a mali by ich podporovať a chrániť pred negatívnymi vplyvmi digitálneho sveta, preto by internetová bezpečnosť mala byť súčasťou výchovy. 

Na stránke www.beznastrah.online sa o kyberšikane, závislosti od internetu, nevhodnom obsahu a iných rizikách dozviete viac, vrátane toho, ako sa im ubrániť. Nájdete tam aj anonymnú poradňu, kde vám odborníci poskytnú potrebnú pomoc pri riešení konkrétnych problémov. 

Advertisement

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump a viceprezidentka Kamala Harrisová.
ZVRAT v boji o prezidentské kreslo v USA?! Prieskum ukázal niečo prekvapivé
Pre Mira bola mama aj najlepšou kamarátkou.
Foto
Náročné obdobie Mira Jaroša: Po smrti mamy († 69) Štefánie prišla zmena! Z tohto vám nabehnú zimomriavky
11. 1. 2024. Madrid. (Španielsko) Múzeum Prado, jeho stavba sa začala v roku 1787.
FotoVáš Tip
Ivan čakal na splnenie svojho sna 30 rokov: Svet precestoval s malým kufríkom! Aha, čo mu urobil colník na Fidži
Ilustračné foto
Strašné správy: Pád vrtuľníka si vyžiadal obete aj zranených! Prekvapivé výsledky vyšetrovania
Stefi bojuje s rakovinou už tretíkrát.
Foto
Slovenská speváčka TRETÍKRÁT bojuje s rakovinou: Dozvedela sa o nej NÁHODOU! Silný ODKAZ ľuďom
Ilustračné foto.
Trnava musela kvôli HROZBÁM počasia zasiahnuť: Ruší tradičné podujatie! Ohrozená je bezpečnosť
Ilustračné foto.
Vyrastie v meste NOVÝ zimný štadión? Pozrite sa, čo prezradil primátor! Už začali s...
Monika Beňová a Veronika Cifrová Ostrihoňová.
Obavy, že Slovensko príde o 19,5 miliardy € z eurofondov: Ako situáciu vidia Beňová a Ostrihoňová?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Veľká radosť pre Ukrajinu: Dohoda, ktorú potrebovali ako soľ! O čo ide?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD)
Rezort vnútra nakúpil 118 áut: Zo sumy, ktorú zaplatili, padnete na zadok! Aha, o aké značky ide
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia našla muža, ktorý v júni nahlásil hrozbu na súde: Čo teraz hrozí Otovi?!
Orbán v súvislosti s kontrolami na hraniciach Scholzovi odkázal: "Vitaj v klube"
Zašiel priďaleko? Orbán posiela Scholzovi takýto ODKAZ: Fúha, to Nemecko vytočí