Medovo - ricottový koláč
Na 6 porcií budeme potrebovať:
- 500 g ricotty
- 150 g tekutého medu
- 5 vajec
- pol lyžičky škorice
- 2-3 lyžice kandizovaného ovocia
- kôru z 1 biocitróna
- štipku soli
- maslo na vymastenie formy
Príprava: 15 minút
Pečenie: 25 minút
Postup:
Ricottu prelisujte cez jemné sitko, pridajte med, 2 celé vajcia, 3 žĺtky, škoricu, kandizované ovocie, kôru z citróna a soľ. Vyšľahajte 3 bielky do tuhého snehu a opatrne ho po častiach zapracujte do zmesi. Cesto vylejte do tortovej formy (23 cm) vyloženej papierom na pečenie a vymastenej. Pečte pri 150 °C asi 25 minút. Hotový koláč bude v strede ešte trasľavý. Pred podávaním ho nechajte vychladnúť, najlepšie cez noc.