Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.08.2024 07:00 | Špeciálne projekty
Špeciálny projekt

Michalov príbeh: Inšpiratívna cesta kuriéra s hendikepom

Flexibilita, ktorá mení život 

Práca kuriéra môže pre niekoho znamenať príležitosť na privyrobenie, ale pre iných môže predstavovať kľúč k väčšej nezávislosti. Michal, ktorý je na invalidnom dôchodku, je príkladom toho, že aj s určitými obmedzeniami možno na Slovensku nájsť prácu, ktorá prináša spokojnosť a pocit naplnenia. Vo Wolte našiel Michal to, čo dlho hľadal – flexibilitu, ktorá mu umožňuje prispôsobiť si pracovný čas svojmu zdraviu a potrebám rodiny. 

Špeciálne upravené vozidlo, špeciálny príbeh  
Michal nie je žiadny nováčik. Na cestách strávil už roky a za ten čas prešiel stovky tisíc kilometrov. „Nemám to spočítané, ale odhadom som najazdil snáď milión kilometrov,“ hovorí s úsmevom. No jeho cesta nebola úplne jednoduchá. „Pred dvomi rokmi som prišiel o prácu kuriéra v jednom bratislavskom podniku. Kontaktoval som viacero firiem a práve Wolt bol prvý, kto sa nezastavil na mojom hendikepe. Aj keď som si svoje auto  dokonale prispôsobil pre túto prácu u iných spoločností, neverili, že by som pre nich nepredstavoval problém,“ vysvetľuje Michal.  

Zdravie a rodina na prvom mieste  
Jedným z najväčších bonusov práce kuriéra je možnosť prispôsobiť si pracovný čas​, čo vyhovuje aj Michalovi​. „Ako živnostník mám slobodu plánovať si prácu podľa môjho zdravotného stavu. Predtým som pracoval na smeny a často som mal bolesti z preťaženia. Teraz si môžem všetko nastaviť podľa seba​ a svojich možností ​ – podľa rozvrhu mojich detí alebo podľa toho, ako sa práve cítim. Vo Wolte neriešia, kedy alebo koľko pracujeme, a to mi dáva pokoj a rovnováhu, ktorú som predtým nepoznal,“ opisuje Michal.  

Zážitky z každej jazdy  
Michalov príbeh je inšpiratívny, no ani on sa nevyhne výzvam​ a musel sa popasovať s nastavením práce tak, aby mu vyhovovala​. „Niektoré objednávky sú naozaj ťažké, hlavne potraviny, ktoré sa objednávajú z Wolt Market. Na začiatku sa mi stalo, že som mal až 17 tašiek, ​s ktorými mi​ vtedy musel pomôcť kolega. Odvtedy som si dal pravidlo, že sa do ťažších objednávok nepúšťam a zväčša roznášam objednávky z reštaurácií a iných menších partnerských podnikov,“ hovorí s úsmevom a dodáva: „Ľudia sú často prekvapení, keď ma vidia s jednou končatinou robiť donášku. Nechápavo na mňa pozerajú, ale pre mňa je to už každodenná rutina.“  

Revolúcia v pracovných príležitostiach  
Michalova kariéra sa ​tak ​za posledné roky zmenila rovnako ako kuriérstvo. Pandémia priniesla revolúciu – z donášky sa stal štandard, nielen príležitostná služba. „Ľudia si na​ donášku​ zvykli a teraz objednávajú viac než kedykoľvek predtým. Priemerný počet rozvozov, ktoré denne zvládnem, je okolo 30. Pritom ma táto práca stále baví a som vďačný, že Wolt mal rýchly prijímací proces, vďaka ktorému som sa mohol stať ich partnerským kuriérom,“ uzatvára Michal. Kuriérstvo sa stalo jednoduchou a flexibilnou možnosťou privyrobenia si pre každého. Dnes 17 percent kuriérov Woltu dokonca hovorí, že nemajú inú možnosť, ako si privyrobiť. 

Michalov príbeh dokazuje, že aj práca, ktorá vyzerá na prvý pohľad obyčajne, môže byť cestou k prekonaniu životných prekážok a nájdeniu zmysluplného povolania. Pre Michala je to práca, ktorá mu dáva nielen finančnú stabilitu, ale aj vnútorný pokoj a slobodu, ktorú si vždy prial.  

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Sponzorované

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Schwarzenegger dostal čestný doktorát za angažovanosť v ochrane klímy.
Foto
Obrovská pocta: Schwarzenegger dostal čestný doktorát! V tejto oblasti urobil veľké veci
(ilustračné foto)
Komárno je v pohotovosti! Problémy na juhu nespôsobuje už len Dunaj: Mesto uzavrelo kvôli hrozbe cestu
Chlapec pobodal a zranil šesť ďalších detí vo veku 11 až 14 rokov.
Foto
Desivý incident v Portugalsku! Chlapec (12) sa vrátil do školy s nožom v ruke: Hrozné, čo urobil
Rainy weather
Extrémne zrážky potrápili veľkú časť Slovenska: Kde pršalo najviac a kde naopak najmenej?
Caucasian woman holding gavel
Nekompromisný súd v Rusku: Muž kritizoval vojnu na Ukrajine, dostal za to tvrdý trest
Bývalý futbalista Jaroslav Mačák.
Tragédia v slovenskom futbale: Zomrel miláčik trnavských tribún (†50)!
Mladučká Alex bojuje s vážnou chorobou.
Foto
Z bolesti chrbta nočná mora! Lekári si mysleli, že má zápal slepého čreva: Diagnóza ju šokovala
Photo of a place flooded. Overflow.
Aktualizované
Mimoriadna situácia v obci pri Nových Zámkoch! Hladina Dunaja stále STÚPA
Bývalý guvernér Európskej centrálnej banky (ECB) a taliansky expremiér Mario Draghi prehovoril o budúcnosti EÚ.
Je budúcnosť EÚ nahnutá? Mario Draghi vidí 3 scenáre: Rozpad, paralýza alebo...
Happy smiling young golden retriever dog under light gray plaid. Pet warms under a blanket in cold winter weather. Pets friendly and care concept.
Fantázia, čo vedci zistili o psoch: Dokážu nám byť bližší, ako si myslíte
Predseda KDH Milan Majerský (v strede).
Poslanci KDH prekvapili svojím rozhodnutím: Na voľbe členov Rady STVR sa nezúčastnia! Aký majú na to dôvod?
V RTVS už čoskoro nastanú veľké zmeny.
Bitka o miesta v Rade STVR: Desiatky uchádzačov bojujú o post členov! Vieme, kedy parlament rozhodne