Emma pracovala až do svojich 75 rokov a bola spokojná so životom, ktorý viedla. Nebrala žiadne lieky a počas dôchodku bola stále aktívna. Napriek niektorým chaotickým udalostiam vo svojom živote si vždy zachovala konzistentnosť, pozitívny pohľad na budúcnosť a nikdy sa neodklonila od svojej dennej diéty, ktorú považovala za kľúč k udržaniu dobrého zdravia.
Na čo Emma Morano nedala dopustiť?
Emma prezradila, že viac ako 90 rokov jedla každý deň tri vajcia, z toho dve surové, čo bolo zvykom, ktorý si osvojila po diagnostikovaní anémie po prvej svetovej vojne. "Denne zjem tri vajcia a na trávenie pijem grappu, ktorú si sama pripravujem: dám ju do pohára s siedmimi lístkami šalvie, niekoľkými kúskami routy a hroznom. Potom to pomocou lyžičky vypijem," priznala ešte vtedy obdivuhodná žena s tým, že jej dlhý vek môže byť výsledkom aj genetiky, keďže sa jej matka dožila 91 rokov a niekoľko jej sestier sa dožilo až stých narodenín.
V posledných rokoch pred smrťou znížila Emma denný príjem na dve vajcia a niekoľko sušienok. Stále sa jej však darilo dobre, pričom pomoc opatrovateľky potrebovala až pár rokov pred smrťou. Jej lekár, Carlo Bava, ktorý sa o ňu staral takmer tri desaťročia, prezradil, že jeho výnimočná pacientka zriedkakedy jedla zeleninu či ovocie.