Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.09.2024 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Moderátor Ľuboš Sarnovský sa stal súčasťou Spartaka: Čo mi vyčítajú Bilí Andelé!

V spravodajstve TV JOJ pôsobí moderátor Ľuboš Sarnovský (49) už dlhých 22 rokov. Nedávno však prijal aj pracovnú ponuku z iného súdka a stal sa marketingovým manažérom futbalového klubu Spartak Trnava. Ako ho prijali Bílí Andelé, čo mu vyčítajú fanúšikovia, ako aj o tom, či sa bude znovu ženiť, nám porozprával priamo na štadióne Antona Malatinského.

Ako vás prijali tréner a samotní hráči?

Oťukávali sme sa. Samozrejme, pri tom prvom kontakte nevedeli, čo môžu čakať a kam to chceme posunúť. Snažili sme sa nastaviť komunikáciu, vysvetľovať si, čo je potreba na jednej a druhej strane a zhodli sme sa na tom, že absolútnym fenoménom a najdôležitejším prvkom sú diváci a fanúšikovia. Takže pre nich hráme a vytvárame aktivity, a preto tie veci fungujú. Každá novinka, čo príde, je ošetrená aj na strane hráčov. Bežné autogramiády sú také, že sa posadia za stôl a napríklad hodinu podpisujú. Ak im dáte pridanú hodnotu a vyberiete naozaj fanúšikov, ktorí sa tešia, splnia si svoj sen a môžu sa s hráčmi aj odfotiť a porozprávať, tak majú spomienku na celý život. Chceme tie aktivity posúvať k takej osobnejšej a uveriteľnejšej podobe a ukázať, že nie sme len profesionálni futbalisti, ale pomáhať aj komunitám ľudí, ktorí niečo tvoria a robia iné športy. Podporujeme všetky deti, ktoré športujú, nech je to akýkoľvek šport, pretože z toho máme veľkú radosť.

Stíhate dve práce naraz? Ako si to viete zmanažovať?

Dôležité je nastavenie v hlave. Veľkým šťastím je, že práca v televízii a vo futbalovom klube je veľmi odlišná na to, čo sa od vás očakáva. Preto mám vnútri taký gombík, keď sa prepínam. Uvediem to teda na správnu mieru. Ráno o 8.30 prichádzam do Trnavy a riešim klub počas bežného pracovného týždňa a potom o 14. hodine odchádzam do televízie. Vysielanie si aj vďaka skúsenostiam v televízii v posledných rokoch veľmi užívam, pretože vnímam ten ľudský profesionálny aspekt. Práca manažéra v klube zahŕňa to, že som neustále v kontakte so stovkami ľudí a musím to zvládnuť. V štúdiu som vlastne sám za seba s kolegyňou a niekoľkými kameramanmi, takže veľmi malý tím ľudí, ktorý vysiela paradoxne pre milión divákov. Tu je to presne opačne, že som súčasťou obrovskej komunity ľudí, ktorá je živá a každých 30 sekúnd si niekto na niečo spomenie, že chce riešiť. Výsledkom toho je, že doma som len pasívny televízny divák. (smiech)

Ako vašu novú pracovnú pozíciu prijali v televízii JOJ?

V rámci vedenia televízie sme mali veľmi jednoduchý a férový rozhovor. Je bežné, že vo svete herci alebo moderátori podporujú športové kluby a sú dokonca aj ich majiteľmi. Mojou úlohou je robiť marketing a pomáhať Spartaku Trnava v oblasti marketingu, sponzoringu a PR. Tým, že nie som súčasťou športovej redakcie, tak je to v poriadku a máme čistý stôl. Futbalový život má svoje pravidlá a požiadavky rovnako ako televízny a ja sa dokážem mentálne prepnúť. Tieto svety sa nebijú, naopak, vo mne sa úžasne prepájajú.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Europol
Perfektný úspech Europolu: Globálna hra na mačku a myš skončila!
Na Baltskej ulici v Podunajských Biskupiciach sa prepadla časť vozovky
Foto
Vodiči, pozor: V TEJTO časti Bratislavy sa PREPADLA časť cesty! Samospráva varuje
Videli ste Jozefa?
Foto
Jozef UŠIEL zo sanatória, v ktorom bol bol umiestnený po rozhodnutí súdu: Pátra po ňom polícia
Hasiči zasahovali v obci Stříbrnec.
Foto
Šokujúci nález v zatopenom a horiacom dome v Česku: Uhasili požiar a premkol ich strach!
(ilustračné foto)
Aktualizované
Obrovská tragédia v Devíne: V pivnici zatopeného domu našli mŕtveho muža († 73)
Dopravná nehoda v Michalovskom okrese si vyžiadala život vodiča.
Foto
Tragická nehoda v Michalovciach: Muž († 23) vyletel z cesty a vpálil do stromu! Pohľad na auto trhá srdce
Foto
V Krakove zadržali ukrajinského boxera Usyka: Reagoval aj pobúrený Zelenskyj
(ilustračné foto)
Čo sa deje v Nemecku? Už druhý výbuch za niekoľko dní: Polícia si všíma jednu indíciu
Ilustračné foto
Lietadlo s ministrami v ohrození! Pre technickú poruchu muselo pristáť v Štokholme
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Vláda upravila balík opatrení na konsolidáciu: Týka sa to gastrosektora! Čo sa zmení?
K situácii s vyššou DPH na knihy sa vyjadril aj prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini.
Pellegrini sa s knihou v ruke postavil na odpor: Prekvapivé slová prezidenta!
Záchranná služba vyhlásila traumatologický plán.
Foto
Nehoda 2 vlakov v Prahe: Zarážajúce odhalenia! Kto má na svedomí desiatky ranených?