Veru, zelená v týchto dobrotách nehrá žiadnu vedľajšiu úlohu. Jej extra nasadenie poteší všetky vaše zmysly, nielen rozmaznané jazýčky. Inými slovami, bude to u vás voňať!
Mäsové guľky s mätovo - hráškovou omáčkou
Na 4 porcie budeme potrebovať:
Na guľky:
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice ošúpaných a podrvených pistácií
- 600 g mletého morčacieho stehna
- 1 lyžicu strúhanky
- 1 vajce
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový olej
Hľadáte niečo nové? Eva Máziková má pre vás originálny recept!
Na omáčku:
- 500 g očisteného čerstvého hrášku
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zemiak
- hráškový vývar alebo vodu
- hrsť lístkov mäty priepornej
Príprava: 35 minút
Varenie: 45 minút
Postup nájdete na ďalšej strane >>>