Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.09.2024 00:00 | PR články
PR článok

Ako ušetriť za byt? Kto teraz zaváha, priplatí si

Vyčkávate na lepšie ceny a úroky? Dočkali ste sa! Slnečná pláň v Nitre prichádza s časovo limitovanými zvýhodnenými cenami, nízkou úrokovou sadzbou hypotéky a podmienkami, aké by ste podľa hypotekárnej špecialistky nedostali ani ako VIP klient banky. Navyše, bývať v dobrej štvrti na Kyneku môžete už tento rok.

Projekt Slnečná pláň sa blíži ku kolaudácii a aktuálne má zverejnenú kompletnú ponuku bytov, z ktorej si vyberie naozaj každý. Samozrejmosťou sú 1- až 4-izbové byty s praktickými dispozíciami, štýlové mezonety či byty s veľkorysými predzáhradkami. To všetko v novovznikajúcej štvrti v obľúbenej časti Kynek v Nitre. 

Ak stále váhate, či je ten správny čas na kúpu nového bytu, Slnečná pláň prináša niekoľko finančných benefitov, ktoré vo vašom rozhodovaní určite zavážia. Najviac ušetríte do 30. 9., od októbra sa budú ceny bytov zvyšovať. Okrem toho získate hypotéku s garantovaným úrokom 1,69 % p. a. fixovaným až na tri roky a bezplatné hypotekárne poradenstvo od špecialistov z Gepard Finance. To všetko so zárukou 100 % vrátenia rezervačného poplatku developerom v prípade neschváleného úveru v banke.  

Ako pomocou výhodného programu financovania ušetriť za byt na Slnečnej pláni a na čo sa treba pripraviť pri žiadaní o úver na bývanie? Tieto aj ďalšie otázky zodpovedá Miroslava Raučinová, zástupkyňa hypotekárnych brokerov Gepard Finance. 

Otvoriť galériu

Dilema všetkých, ktorí riešia vlastné bývanie financované hypotékou: kúpiť teraz alebo počkať?   

Plne chápem, že výška sadzby zohráva dôležitú úlohu pri rozhodovaní sa. Je to však premenná, ktorá sa v čase mení. Klient vie požiadať banku o jej prehodnotenie i opakovane, ak sadzby klesnú. Čo však už zmeniť nevieme, je cena, za ktorú kupujeme vysnívanú nehnuteľnosť. Ak teda rozmýšľame, kedy je ideálny čas na kúpu, je to určite vtedy, keď sú ceny nehnuteľností priaznivé, je možnosť výberu a možnosť získania zliav a benefitov. Presne ako teraz v projekte Slnečná pláň. Pokles úrokových sadzieb na trhu automaticky zvýši dopyt po úveroch a nehnuteľnostiach. Ich ceny začnú rásť a pre mňa ako klienta to znamená jediné – cena za moju vysnívanú nehnuteľnosť bude vyššia a od banky budem potrebovať vyšší úver. Ak však kúpim byt dnes, bude ma stáť menej. Nižšia cena znamená nižšiu hypotéku v banke. Preto naozaj odporúčam využiť ponuku bytov v Slnečnej pláni teraz, od októbra sa budú ceny bytov zvyšovať.  

Otvoriť galériu

Slnečná pláň vychádza záujemcom o bývanie v ústrety aj programom hypotéky s garantovaným úrokom 1,69 % p. a. Aké sú jeho reálne výhody pohľadom hypotekárneho špecialistu?  

Úrok 1,69 % p. a. vám aktuálne neponúkne žiadna banka ani ako VIP klientovi. Ide o bezkonkurenčnú sadzbu. Reálne mesačné zaťaženie klienta v súvislosti so splácaním úveru je tým pádom porovnateľné s obdobím „lacných“ hypoték, je to návrat v čase. Štandardný úrok v banke je aktuálne v priemere približne 4,49 % p. a. Ak si uvedieme príklad, pri úvere 100 000 eur je splátka v banke okolo 500 eur, ale vaše reálne zaťaženie s benefitom Slnečnej pláne je len 350 eur. 

Súčasťou programu Slnečnej pláne je aj garancia vrátenia rezervačného poplatku v prípade bankou neschváleného hypotekárneho úveru. Do akej miery pomôže odborná asistencia znížiť riziko odmietnutia?    

Klienti Slnečnej pláne dostanú objektívny výstup, aké sú ich možnosti v bankách a čo si vedia s aktuálnym príjmom dovoliť. Nie každý klient je financovateľný v každej banke. Rozdiely sú i vo výške hypotéky, akceptácia príjmu je v bankách rôzne nastavená. Ak jedna banka nevie poskytnúť klientovi požadovanú výšku, v inej to môže byť ľahko priechodné. A na to sú potrebné naše odborné analýzy a hlavne skúsenosti. Čo je ale dôležité – ako klient Slnečnej pláne naozaj nič neriskujete. Ak by ste hypotéku ani napriek našej odbornej podpore nezískali, developer garantuje vrátenie rezervačného poplatku v plnej výške. Neprídete tak ani o cent. 

Otvoriť galériu

Dennodenne prichádzate do kontaktu s klientmi. Čo by ste širokej verejnosti poradili, aké výzvy a prekážky môžu stáť medzi nimi a realizáciou sna o vlastnom bývaní?   

Tým, čo uvažujú a váhajú nad kúpou nehnuteľnosti, by sme poradili toto: 

  • Využite služby hypotekárnych špecialistov a nevyužívajte online nástroje pre zasielanie žiadostí o hypotekárny úver. Tieto žiadosti môžu byť zamietnuté úplne z banálneho dôvodu, no automaticky sa vygeneruje negatívny záznam v registri, ku ktorému majú prístup všetky banky. 
  • Využite garantovaný úrok 1,69 % p. a. v Slnečnej pláni a nevyčkávajte na lepšie úroky na trhu – vyčkávaním strácate cenovú výhodu tohto obdobia a v skutočnosti čakáte na rast cien nehnuteľností. 
  • Neodkladajte kúpu nehnuteľnosti kvôli vysokým cenám. Ceny nehnuteľností už svoje minimá dosiahli, aktuálny pokles úrokov už trh zrýchlil a narastá dopyt po nehnuteľnostiach. Ak zvažujete kúpu nového bytu, najviac ušetríte do 30.9. Od októbra sa ceny bytov budú zvyšovať. 
  • Kúpa bytu je vždy vhodnou investíciou. Ak aj neviete, kde budete dlhodobo žiť a pracovať, nemusíte sa ničoho báť. Dnes už je bežné, že klienti riešia zmeny, kupujú, predávajú nehnuteľnosti, a ak zatiaľ nemáte predstavu o vysnívanej nehnuteľnosti, kúpa investičného bytu je ideálna na začiatok, hypotéku spláca nájomca a do budúcna máte investíciu, ktorá sa zhodnocuje. 
  • Nebojte sa, že druhý úver nedostanete, ak už jeden úver máte. Naše poradenstvo pre klientov Slnečnej pláne spočíva i v dôslednej analýze a v nastavení financovania k celkovej spokojnosti klienta. Či už uvažujete nad kúpou druhej nehnuteľnosti, alebo plánujete vymeniť starý byt za nový v Slnečnej pláni, s odborným know-how a našimi skúsenosťami vám zabezpečíme tie najvýhodnejšie podmienky.  

Všetko o oslnivých benefitoch Slnečnej pláne aj o ponuke zvýhodneného financovania nájdete na www.slnecnaplan.sk

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Moldavská prezidentka Maia Sanduová
Moldavská prezidentka zažila zemetrasenie v priamom prenose: TOTO bola jej reakcia
Zvýšená hladina Dunaja v Bratislave.
Správa, na ktorú čakal každý: Dunaj v Bratislave kulminuje pri 950 centimetroch
Rozsiahle požiare sužujú Portugalsko
Jedna časť Európy bojuje s povodňami, ďalšia s rozsiahlymi požiarmi: Krajina začala evakuáciu, hlásia obete
Lionel Messi (vľavo) a Paulo Dybala (vpravo) v argentínskych dresoch.
Foto
Sexi manželka argentínskeho majstra sveta šokuje: Viac ma priťahujú ženy!
Giuliano Pirone trénoval na súťaž v kulturistike, keď po tréningu spadol v spreche a utrpel poranenie mozgu.
Foto
Kulturista († 33) sa pripravoval na súťaž, keď zrazu... Stačilo málo a všetko mohlo byť inak
16. septembra bolo výročie úmrtia Mahsy Amíníovej
Iránsky prezident začína plniť predvolebné sľuby: Svitá ženám na lepšie časy?
Predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsolová na summite EÚ v Bruseli.
V Európskom parlamente išli priority Maďarska bokom: TOTO je kľúčové! Metsolová spomenula aj Slovensko
Woman hair covered face portrait in studio on dark background
Sociopati žijú nepozorovane medzi nami: Odborníčka prišla so zaručeným spôsobom, ako ich odhaliť
Na snímke stav hladiny rieky Dunaj v Komárne.
Ľudia v Komárne môžu pokojnejšie spávať: Správa, ktorá ich potešila
Na snímke zvýšená hladina Moravy na Kremeľskej ceste medzi Devínom a Devínskom Novou Vsou v Bratislave.
V Bratislavskom kraji sa podarilo sprejazdniť niekoľko ciest: Pozrite sa, o ktoré ide
Prezident USA Joe Biden
Biden sa snaží zmierniť napätie zo všetkých síl: Vyhliadky na zastavenie bojov Izraela sú však čoraz menšie
Na snímke expolicajt Pavol Vorobjov vychádza z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom
Proces s expolicajtom Pavlom: Odsúdenému pribudol aj peňažný trest! Pozrite sa, v akej výške