Doktor Eric Berg z USA vymenoval sedem potravín, ktoré sú v podstate „jedom“ a ktoré je lepšie vyradiť z nášho jedálnička.
Ktorým z týchto bežných potravín by sme sa teda mali vyhýbať?
Müsli tyčinky
Obsahujú GMO zložky. V skutočnosti sú to geneticky modifikované potraviny, ktoré obsahujú množstvo glyfosátu, čo je herbicíd, prostriedok na ničenie buriny, ktorý je spojený s rakovinou. Tieto tyčinky zvyknú obsahovať aj repný cukor, ktorý je GMO a ryžovú múku, ktorá má vysoký obsah škrobu. Škrob je skupina molekúl cukru spojených dohromady a jedna porcia müsli tyčiniek sa rovná necelým siedmim čajovým lyžičkám cukru.
Agáve sirup
Obsahuje doslova 85 percent fruktózy, čo má vplyv na pečeň. Pečeň zaobchádza s fruktózou ako s alkoholom, čiže ako s toxínom. Môže to súvisieť s cukrovkou a obezitou.
Ochutené jogurty
Obsahujú viac cukru ako sladká tyčinka, zahusťovadlá, modifikovaný kukuričný škrob a glutaman sodný. Doktor odporúča ľuďom, aby si zvolili radšej kefír, pretože ten má oveľa viac prospešných baktérií ako jogurt.
Nemliečne smotany
Je v nich kukuričný sirup s vysokým obsahom fruktózy alebo glukózový sirup, maltodextrín a skryté transmastné kyseliny, ktoré sa dajú zaokrúhliť na nulu, a teda vynechať z etikety, pretože ich obsah je nízky.