Ryžový tanier s mletým mäsom
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 250 g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho)
- 1 cuketu
- 150 g cherry paradajok
- 1 strúčik cesnaku
- 80 g uvarenej ryže
- soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu
- olivový olej
- petržlenovú vňať na ozdobu
- 150 g smotanového jogurtu ako prílohu
Príprava: 15 minút
Varenie: 10 minút
Postup:
Na panvici rozhorúčte olivový olej, pridajte mleté mäso a opekajte dozlatista. Cuketu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cherry paradajky rozpoľte a s pretlačeným cesnakom pridajte k mäsu. Na miernom ohni opekajte 2-3 minúty. Pridajte uvarenú ryžu, dochuťte soľou, mletým čiernym korením a rascou. Z petržlenovej vňate otrhajte lístky a posypte nimi mäsovú zmes. Podávajte s bielym jogurtom.