Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.09.2024 00:00 | PR články
PR článok

O zdravie sa treba starať 365 dní v roku. VšZP sa venuje zlepšovaniu nášho zdravia

Dlhodobo navštevuje miesta po celom Slovensku, organizuje aktivity Pre zdravie a zlepšuje šatistiky preventívnych prehliadok. Toto leto dokonca poisťovňa vypravila aj prvý vlak Pre zdravie, ktorý spojil celé Slovensko.

Preventívka bez mýtov 

Vedeli ste, že na Slovensku ročne zomrie na odvrátiteľné úmrtia až 11-tisíc ľudí? Aj kvôli tomuto hrozivému číslu je prevencia nosnou témou našej najväčšej poisťovne. Z dát vyplýva, že až 61 % ľudí si uvedomuje dôležitosť preventívky, no vyhovárajú sa na nedostatok času. Pritom 60 minút, ktoré trvá priemerná preventívna prehliadka, často znamená veľký rozdiel v kvalite budúceho života. Včasný záchyt človeka s vysokým krvným tlakom a správne nasadená liečba v ambulancii lekára navyše stojí verejné zdravotníctvo oveľa menej ako liečba pacienta po infarkte. 

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

„Zachytenie varovných signálov už počas preventívky je cestou, ako sa môžeme aj na Slovensku dožiť vyššieho veku, navyše v dobrom zdraví.“ - Hovorkyňa VšZP, Marianna Bublavá 

Zdravie nemáme len na jednu sezónu. Preto ani naše aktivity nespúšťame len počas prepoisťovacieho obdobia, ale venujeme sa im po celý rok. S aktivitami Pre zdravie pravidelne vyrážame do terénu už od roku 2017. Odvtedy sa nám podarilo zrealizovať už viac ako 300-tisíc osobných meraní, čo je skvelý výsledok. Tisícky návštevníkov si nechali odmerať krvný tlak, hladinu cukru a kyslíka v krvi či cholesterol. Odborníci skontrolovali aj BMI, populárny je tiež prístroj IN BODY, ktorým sa dajú zmerať všetky podstatné hodnoty tela. 

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

Preventívka bez výhovoriek 

Výhovorky už neplatia – ak ste teda vy neprišli za zdravím, zdravie prišlo za vami. Aktivity Pre zdravie sa konajú na rôznych miestach po celom Slovensku vrátane mestských parkov, kultúrnych domov, športových centier a iných verejných miest. Termíny a miesta konania sú pravidelne aktualizované na webovej stránke VšZP. Účasť je bezplatná a otvorená pre všetkých, pretože nám záleží na zdraví každého, bez ohľadu na to, či je klientom našej poisťovne.  

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

Vlakom na chalupu? Zdravie ide s vami. 

Smelo môžeme povedať, že vlaková linka Pre zdravie spája celé Slovensko. Vo vybraných expresoch TATRAN na trati Bratislava – Košice a späť sme jeden z vozňov premenili na „mobilnú ambulanciu“, kde si ktokoľvek z cestujúcich môže dať skontrolovať svoje zdravie počas „malej preventívnej prehliadky“ – odmerať si tlak, hladinu cholesterolu, kyseliny močovej, absolvovať očné vyšetrenie a vyšetrenie kožných znamienok či využiť konzultácie fyzioterapeutky. 

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

„Počas cestovania vlakom sa nám stále darí zachytávať množstvo ľudí, ktorých nasmerujeme na ďalšiu zdravotnú starostlivosť. Skorá diagnostika vysokého krvného tlaku či cukrovky pomáha cestujúcim vyhnúť sa ďalším komplikáciám.“ - Hovorkyňa VšZP, Marianna Bublavá 

Posvietime si aj na choroby, ktoré nie je vidieť

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

Kožná lekárka MUDr. Anna Šulajová je len jednou odborníčok, ktoré posilnili tím VšZP práve pre choroby nazývané tichí zabijaci. S ich pomocou sme dokázali odhaliť aj zárodky závažných ochorení a nasmerovať ich na urgentnú liečbu. Často išlo aj o život. 

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

„Niekoľkých účastníkov podujatí Pre zdravie sme museli upozorniť aj na nepríjemnú vec. Počas kontroly sa ukázalo, že ich kožné lézie vykazujú známky nádorového ochorenia a je nutné ich urgentne riešiť.“ - MUDr. Anna Šulajová 

Otvoriť galériu
Zdroj: VšZP

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americká viceprezidentka Kamala Harrisová
Prvá reakcia Harrisovej na výstrely neďaleko Trumpa: Som rada, že…
(ilustračné foto)
Masívny výpadok, bez elektriny sú stále stovky domácností: Kedy dôjde k obnove dodávky?
Kandidát na prezidenta USA Donald Trump.
Aktualizované
Ďalšia STREĽBA v blízkosti Donalda Trumpa: Ako je na tom bývalý prezident?!
Rainy weather
Intenzívne dažde s výdatnými zrážkami nás čakajú aj v pondelok: Najvyššia výstraha pred povodňami platí na TÝCHTO miestach
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
TRAPAS v priamom prenose! Blanárovi sa poriadne zamotal jazyk: Puknete od smiechu
Následky plastických operácií
Foto
Chcela vyzerať ako Kardashianka, teraz plače: Každodenná bolesť a... Vec, ktorá položí každú ženu
Shot of an empty university classroom after the cancellation of schools regarding covid 19
Bratislavská univerzita pre povodne posúva začiatok semestra: Kedy nakoniec začne s výučbou?
(ilustračné foto)
Mať evakuačnú batožinu je na niektorých miestach nevyhnutnosťou: Čo v nej NESMIE chýbať?
Na diaľničnom výjazde došlo k čelnej zrážke dvoch vozidiel.
Foto
Čelná ZRÁŽKA na diaľničnom výjazde v Petržalke: Štyri osoby skončili v nemocnici
Burning asteroid moving through the Earth. Digital illustration.
PANIKA! Zem môže zasiahnuť obrovský asteroid: S udalosťou sa spája mysteriózny dátum
Princezná Kate a princ William sú manželmi od roku 2011.
Foto
Prekvapivé odhalenie zo spálne Williama a Kate: Majú to inak? Briti sa budú chytať za hlavu
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss.
Slovanu hrozí štart v Lige majstrov bez kľúčového muža: Je na tom zle!