Šikovný Slovák chcel dokázať, že náš obľúbený pokrm sa dá robiť naozaj všade. „Bryndzové halušky boli odmalička mojím obľúbeným jedlom, a ako som vyrástol, tak sa stali aj mojím živobytím. Otvoril som si prevádzku, v ktorej sa vyslovene sústreďujeme na ich čerstvú prípravu a snažíme sa ich robiť v ich najlepšej podobe z čerstvých surovín,“ opisuje Martin, ktorého hnevá, že sa na viacerých miestach pripravujú z mrazeného polotovaru so zlou konzistenciou a s vysokou cenou, vďaka čomu na ne veľa ľudí zanevrie. V hlave mu tak skrsol originálny nápad. Uvariť ich na Mont Blancu.
Fotky z prípravy halušiek na Mont Blancu si pozrite v galérii.
Cepín ako vareška
Mladý Slovák vraví, že dvojdňový výstup do výšky 4 810 m n. m. bol prvý deň relatívne jednoduchý, na druhý však museli prejsť cez jedno veľmi exponované miesto - Grand Couloir, kde už zahynulo mnoho ľudí. „My sme tiež pri jeho prechode zažili nie jednu skalnú lavínu,“ približuje. Na vrchole potom začal pripravovať lahôdku.