„Halušky boli na dané podmienky úplne super! Len trošku rýchlejšie logicky chladli. Mal som pre ich chutnú realizáciu so sebou všetky potrebné suroviny - zemiaky, polohrubú a hladkú múku, soľ, ovčiu bryndzu, ktorá precestovala 1 400 km, slaninu a čerstvú cibuľku. Na vrchole sme ponúkli aj skupinu Nemcov, ktorí si veľmi pochvaľovali. Dokopy som z jednej poriadnej porcie ponúkol asi 12 ľudí,“ pochvaľuje si Martin, ktorý so sebou vliekol aj škrabku a strúhadlo na zemiaky či ešusy na cesto.
Fotky z prípravy halušiek na Mont Blancu si pozrite v galérii.
„Ako varešku som použil lezecký cepín. Na varenie som si zadovážil výkonný benzínový varič do vyšších nadmorských výšok a vyrobil som v garáži vetrolam pre prípadné zlé podmienky. Halušky som varil v antikorovej nádobe na chladenie šampanského, keďže ako jediná vyhovovala všetkým parametrom, ktoré halušky na varenie potrebovali,“ dodáva. Aby bryndza vydržala výstup, niesol ju v špeciálnej chladničke, do ktorej vkladal zamrznuté minerálky. „Podarilo sa! Na vrchole mali halušky neskutočnú chuť,“ dodal.