Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.09.2024 12:35 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy
ExkluzívneVáš Tip

Hromadné BESNENIE pred školou vo Veľkej Lomnici: Vzduchom lietali kamene, lopaty aj sekery!

Divoký západ alebo skôr divoký východ? V piatok ráno sa vo Veľkej Lomnici (okres Kežmarok) udiala hromadná bitka. Miestni obyvatelia ozbrojení palicami, lopatami, krompáčmi a sekerami na seba zaútočili.

Vzájomne sa napádali muži, ženy a dokonca aj deti. Je to rodina Pištovcov, ktorá vraj prišla do sporu o dedičstvo po mame. Tak nám to prezentoval jeden z aktérov. Časť rodiny býva v osade a práve tá prišla za rodinou, ktorá býva v dedine blízko školy.

Celý incident sa odohral pred ôsmou hodinou, keď išli deti do školy. Neostalo len pri verbálnom napádaní ale došlo aj k priamej potýčke a k použitiu rôznych pracovných nástrojov na priamy útok. Vzduchom lietali aj kamene. Dokonca jeden z útočníkov sa autom rozbehol na ľudí a zastavila ho až zrážka s druhým autom.

Po čase prišlo asi 10 policajných áut a dve sanitky. Policajti situáciu veľmi rýchlo upokojili. Ako sme sa dozvedeli už vo štvrtok boli na obecnom úrade niektorí aktéri upozorniť na to, že sa im vyhrážajú. Vraj to oznámili aj polícii, ale tá, podľa ich informácií, nemala vyhrážky riešiť.

Starosta Veľkej Lomnice Peter Duda je z toho zhrozený: “Je ťažko sa mi  k tomu vyjadrovať, je to rodinný spor, ktorý si takto rómska komunita riešila na verejnom priestranstve. Myslím si, že dnešné zákony sú nedostačujúce ani ako prevencia ani ako represia. Pre túto minoritnú skupinu zjavne platia iné pravidlá ako naše zákony.“

"Operátor tiesňovej linky 155 vyslal na miesto dve ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci. Na mieste sa nachádzali dvaja zranení muži, ktorí boli transportovaní do nemocnice v Poprade. 31-ročný pacient utrpel zlomeninu hornej končatiny a povrchové poranenie hlavy a 35-ročný pacient utrpel povrchové poranenie hlavy a úraz dolnej končatiny," prezradila Petra Klimešová hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

"Dnes (06.09.2024) v ranných hodinách došlo v obci Veľká Lomnica k vzájomnému fyzickému napádaniu zo strany viacerých osôb, pri ktorom tieto osoby použili rôzne predmety. Po oznámení bola hliadkami polície situácia upokojená a bol zabezpečený verejný poriadok. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony za účelom ustálenia skutkového stavu nie je možné  podať bližšie informácie," povedala nám Prešovská policajná krajská hovorkyňa Jana Ligdayová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, iglu

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zaplavená cesta v Borinke.
AktualizovanéFoto
Bratislavčania, tadiaľto neprejdete! Pustia len záchranné zložky
Ilustračné foto
EXPLÓZIA pred vchodom do reštaurácie: Obyvateľ hovorí o TERORE! Hrôza, čo sa tam stalo
Na snímke požiar, ktorý zachvátil obytnú budovu po ruskom leteckom útoku na ukrajinské mesto Charkov v nedeľu 15. septembra 2024.
Foto
Veľký dronový útok Ruska: Zamerali sa hlavne na Kyjev! Museli vyhlásiť POPLACH
Prezident sa poďakoval záchranným zložkám, ktoré pomáhajú.
Foto
Prezident navštívil zaplavené oblasti: Silný odkaz hrdinom bojujúcim s prírodou!
Na snímke je zatopený opustený areál neďaleko Volkswagen Slovakia v Bratislave.
Foto
ALARMUJÚCA situácia na 2 riekach: Dosahujú MAXIMÁ! Zopakuje sa smršť z víkendu?
Foto
Bývalý český reprezentant o zatknutí: Všade boli zakuklenci, cítil som sa ako vrah
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin.
Foto
Vážne VAROVANIE ministra pre celý svet: Putin je stále viac... Jeho slová naháňajú strach!
ilustračné foto
Hrôza počas daždivého víkendu v Trnave: Medzi panelákmi našli dve mŕtvoly!
Moderátorský flek získala Tina!
Foto
Obrovské PREKVAPENIE na turné Let’s Dance: Tina nahradí Vinczeho! Reakcia speváčky hovorí za všetko
(ilustračné foto)
Vetrisko na Slovensku spôsobil výpadky elektriny: Kedy odstránia všetky poruchy?
Z KDH odchádza poslankyňa.
Aktualizované
Pretras v KDH! Odchádza poslankyňa: Krokom strany som prestala rozumieť
Na fotkách dá vidno, ako sa nezastaviteľná masa vody valí cez ulice a strháva so sebou domy aj hasičské autá. 
Už sa to blíži: Ďalšie mesto zasiahne rozbesnená VLNA! Hrozí to najhoršie?