Reklama

FUJ! Tak toto je nechutné: Keď uvidíte, čo sa vám môže dostať do tela, už to viac nedáte do úst

FUJ! Tak toto je nechutné: Keď uvidíte, čo sa vám môže dostať do tela, už to viac nedáte  do úst

Zdroj: Getty/selvanegra

Reklama

Lepšie dobre urobené ako červivé! Týmto heslom by ste sa mali riadiť pri príprave bravčového mäsa. Prečo?

Portál New York Post uviedol, akému nebezpečenstvu môžete čeliť pri konzumácii nedostatočne upraveného bravčového mäsa. Dokazuje to obrázok parazitickej infekcie usadenej v svaloch ľudského tela, z ktorého sa dvíha žalúdok. Lekár pohotovostnej služby Dr. Sam Ghali sa podelil o desivý CT snímok svalov nohy pacienta posiatej parazitickou infekciou.

Znepokojujúca diagnóza „cysticerkóza“ vychádza z infekcie spôsobenej larvami parazita známeho ako „pásomnica bravčová“. Ľudia sa nakazia pásomnicou požitím vajíčok, ktoré sa nachádzajú v nedostatočne tepelne upravenom bravčovom mäse. Larvy sa potom vyliahnu, preniknú cez črevnú stenu a vniknú do krvného obehu, voľne sa rozšíria po celom ľudskom tele a vytvoria tvrdú kalcifikovanú cystu vo svaloch alebo v mozgu, ktorá môže byť na pocit ako hrča pod kožou.

Súvisiace